Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson: Rio kan fortsätta

Sir Alex Ferguson vill att Rio Ferdinand ska fortsätta spela för United och menar att det inte är något fel på ettårskontrakt. Han diskuterar också David de Gea och känner sig förföljd av FA.

”Jag tycker inte att det finns någon anledning till att [Rio Ferdinand inte skulle kunna fortsätta]. Vi ger spelare ettårskontrakt och det är inget fel med det. Jag tycker inte att spelare med rykte och kunnande som Ryan Giggs, Paul Scholes och Rio Ferdinand ska oroa sig över ett ettårskontrakt. Det är ganska rättframt tycker jag.

”Det är inte att säga att vi tvivlar på deras livslängd. Det vi gör är naturligt eftersom spelare går in i 30-årsåldern och du vet aldrig hur de klarar av att bli äldre. En del gör det, en del inte. Spelare ser efter sig själva och försvarare, om de ser efter sig, borde hålla längre än Ryan Giggs eller Paul Scholes, eller lika länge. Det finns bra exempel på det genom åren.

”Tittar vi bakåt så spelade Frank McLintock tills han var 39 eller något sådant. Försvarare kan göra det om de ser efter sig själva. Det appliceras på alla positioner men framför allt försvarare eftersom de inte har lika lång körsträcka på klockan som mittfältare eller yttrar har.

”Rio har haft en fantastisk säsong. Givetvis har han inte spelat varje match och vi förbereder honom för vissa situationer. Han spelade inte i onsdags mot West Ham. Han var bra och fräsch för att spela mot Tottenham och, givetvis, som vi förväntade oss så gjorde han det riktigt bra.

”Jag läste att Villas-Boas sa att de spelade fantastisk fotboll. Det gjorde de faktiskt inte. De spelade över mittfältet i andra halvlek och fortsatte bara spela in bollen i straffområdet. I den situationen var Rio och Vida i sitt rätta element. De spelade rakt in i deras händer tyckte jag.

”Jag såg ingen riktig fara för att vara ärlig med dig. Rio och Vida tog hand om allt som kom deras väg. De hade ett par blockerade skott men inget som gjorde oss någon riktig skada. Det största hotet var Lennon, när han hade bollen var han Tottenhams bästa spelare.”

Ferguson om De Gea

Sir Alex Ferguson pratade igår med MUTV och förklarade att han tycker att kritiken mot De Gea är ogrundad. Samtidigt läser vi mellan raderna att han tycker att målet är De Geas fel. Ferguson hittar också en frispark till United före Tottenhams mål, något han nog är ganska ensam om:

”[De Gea] måste lägga det åt sidan. 30 sekunder från slutsignalen var han en uppenbarelse enligt de flesta människor. Han var fantastisk och gjorde några fantastiska räddningar. Jag är inte intresserad i att diskutera kritiken eftersom den är ogrundad.

”Det är bättre att vi tar hand om David de Gea snarare än att pressen tar hand om honom. Jag tycker att vi är ganska bra på det. Han gjorde en fantastisk match och var 30 sekunder ifrån det. Jag kommer ihåg att vi pratade om hur bra han spelade och sedan 30 sekunder från slutsignalen förändras matchen.

”Det är oturligt för grabben men han måste hantera det. Vi kommer att hjälpa honom. Utespelare kanske gör 20 misstag i en match. Men de är i en avgörande position. Vi är ok med honom.

”Jag tyckte att vi skulle ha en frispark i uppbyggnaden till målet. Rafa ruffades när han gick ut mot sidlinjen. Dempsey ruffade honom. Bollen går tillbaka till ytterbacken och han sparkar in den i straffområdet och det är ett mål.”

Ferguson känner sig förföljd av FA

Efter matchen mot Spurs kritiserade Ferguson linjedomaren. Detta gillades inte av FA som bad Ferguson förklara sig. Detta har Ferguson nu gjort och FA har fram till tisdag på sig att besluta om man ska gå vidare med ärendet. Ferguson menar att det inte hade hänt en annan klubb eller en annan manager:

”Vi är uppmärksammade och min profil är sådan att FA naturligt får panik så snart pressen kritiserar dem. Huruvida jag tycker att det är orättvist eller inte spelar ingen roll för dem i det här läget. Jag tycker bara att det är mer om mig än vad jag har sagt.”


Via: Manutd.com Källor: MUTV, Manutd.com, Bbc.co.uk