Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Southampton

United lyckades besegra Southampton med 2-1 trots att man var rejält pressade i andra halvlek. Gästerna tog en tidig ledning men United vände snabbt till 2-1 tack vare två mål av Wayne Rooney.

Det började illa – Rodriguez gjorde 1-0 redan efter tre minuter efter att Carrick slagit en svår bakåtpassning som De Gea kom helt snett på. United skulle emellertid vända relativt snart. Rooney gjorde båda. Hans första kom efter en fin framspelning av Kagawa efter åtta minuter. Rooney gjorde sedan 2-1 efter knappa halvtimmen då Evras nick på Van Persies frispark gav Rooney öppet mål.

United hade bra chanser att göra ytterligare mål, bland annat prickade Kagawa stolpen. I andra halvlek skulle dock gästerna ta över totalt. United var rejält pressade och inte ens då Ferguson bytte in både Ferdinand och Rafael fick vi någon ordentlig stadga.

United skapade ändå några chanser, framför allt fick Van Persie ett par bra chanser. Först fick han ett utmärkt nickläge från nära håll men Boruc kunde göra en bra räddning då Van Persies nick var aningen för nonchalant. Någon minut senare tryckte han ändå in 3-1, men linjedomaren kastade felaktigt upp sin flagga och United fick på nytt ett korrekt mål underkänt. Därmed blev det ordentligt nervöst på slutet.

Men vi kunde ändå hålla ut och ta tre viktiga poäng. United leder därmed ligan sju poäng före city.

”I min erfarenhet av titelkampen så är det alltid en match där du har tur och jag tror att det här var den,” sa Sir Alex Ferguson direkt efter matchen.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).


[poll id=”112″]


Ryan Giggs utsågs till bästa spelare mot Fulham med 39 procent av rösterna. Tvåan Anderson fick 18 procent och trean Chicharito fick 16 procent.