Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Fulham-Manchester United

Matcherna duggar tätt för Manchester United. Efter helgens veckovinst väntar nu ännu en match mot Fulham (Som även slogs i FA-cupen förra helgen). United leder ligan med 7 poängs försprång och kan vid en eventuell vinst sätta rejäl press på Manchester City innan dom möter Liverpool på söndag.

Fulham

Fulham

Skador: Frei, Diarra, Davies
Tveksamma: Berbatov, Richardson
Position: 12 | 24 | 7-7-10 | 36-41 | 28
Form (PL): OFVOFV
Disciplin (PL): 26 GK, 1 RK
Bästa målskytt (PL): Berbatov 8

Möjlig startelva

Schwarzer
Riether, Hughes, Hangeland, Riise
Duff, Karagounis, Emanuelson, Kacanicilic
Ruiz, Petric

Fulham kommer till lördagens kvällsmatch efter en stabil 3-1 seger mot Fulham i veckans London derby. Fulham har till matchen en hel del skadebekymmer. Senast att hamna på skadelistan och missa matchen är Dimitar Berbatov. Lagen möttes senast förra helgen då i FA-cupen på Old Trafford i en match som bekant slutade med en 4-1 seger för hemmalaget. Fulham var i den matchen väldigt svaga, något dom dock inte brukar vara hemma på Craven Cottage. United har haft problem i London mot Fulham tidigare men senaste matchen vann man dock med hela 5-0.

Fulham lyckades i gårdagens sista dag på transferfönstret låna in Emanuelson från Milan. Martin Jol och Emanuelson har tidigare jobbat tillsammans i Ajax och Emanuelson är en kandidat till att få sin debut redan imorgon pga. Fulhams skadebekymmer.

Manchester United

Manchester United

Skador: Fletcher (säsongen ut)
Tveksamma: Evans, Hernandez, Young
Position: 1 | 24 | 19-2-3 | 59-31 | 59
Form (PL): VVVVOV (senaste matchen sist)
Disciplin (PL): 42 GK, 0 RK
Bästa målskytt (PL): Van Persie 18

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Valencia, Carrick, Cleverley, Nani
Rooney, Van Persie

Manchester United kommer från en 2-1 seger mot Southampton i veckan. Laget spelade allt annat än bra men dom tre poängen var givetvis det viktigaste. Andra halvlek från Uniteds del är förmodligen en av dom sämsta under Sir Alex tid i klubben. Southampton var med facit i hand värda ett oavgjort resultat. Nu blev fallet dock inte så och United leder Premier League 7 poäng före Manchester City efter deras 0-0 match mot Queens Park Rangers.

I United är Darren Fletcher borta sedan tidigare och missar hela säsongen på grund av sin magoperation, även Ashley Young missar matchen. Både Hernandez och Scholes har varit osäkra men ska vara tillbaka i träning och vara redo för match. Fergie sa även på dagens presskonferens att Rio Ferdinand kommer att starta matchen. Förmodligen kommer han göra detta tillsammans med Vidic.

Historik

United mot Fulham

Totalt: 79 | 47-18-14 | 157-87
Ligan: 65 | 39-14-12 | 130-72
Borta: 38 | 14-13-11 | 65-52
Sista sex: OVVVVV
Sista sex på Craven Cottage: VVFFOV


2013-01-26 FA United – Fulham 4-1
2012-08-25 PL United – Fulham 3-2
2012-03-26 PL United – Fulham 1-0

Fulham – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: Craven Cottage, London
Tid: Lördag 2 februari 18.30
Domare: Kevin Friend
Odds: United 1,57 | Fulham 5,50 | oavgjort 4,00
TV: Viasat Fotboll (HD)