Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Positivt skadeläge ger Ferguson möjlighet att rotera

På sin presskonferens i fredags kunde Sir Alex Ferguson rapportera om ett utmärkt skadeläge för Manchester United. Han berättade också att han kommer att rotera truppen i matcherna mot Everton och Real Madrid även om han har respekt för Everton. Ferguson passade också på att kritisera Stuart Pearce och spelschemat.

Skadeläget

Det var positiva tongångar när det gäller skador. Ferguson berättar att Young är spelklar igen, att Carrick antagligen kan spela mot Everton och att Jones förhoppningsvis är ok. Samtidigt återvände spelarna som var på landslagsuppdrag utan några nya skavanker. Däremot berättade Ferguson att Paul Scholes har varit skadad.

”Hittills har alla kommit tillbaka friska från deras exkursioner i resten av världen. Den enda vi väntar på är Chicharito. Jag har inte fått något tillbaka som säger att han inte är frisk så jag räknar med att alla är friska från deras matcher.

”På vår egen front är Ashley Young frisk igen. Michael Carrick borde vara ok och Phil Jones kommer förhoppningsvis vara ok.

”Paul [Scholes] har haft en liten knäskada. Han har missat de senaste två matcherna. Han började träna i torsdags och borde vara ok nästa vecka.”

Ferguson kritiserar Pearce

När det gäller Phil Jones så berättade ju Stuart Pearce att Jones har bältros. Detta gillades, föga överraskande, inte alls av Ferguson som menar att Pearce bryter mot läkarnas tystnadsplikt:

”Phil Jones kommer förhoppningsvis att vara ok, oavsett om Stuart Pearce kom ut och deklarerade att han har bältros, vilket vi trodde var inom läkarens förtroende. Vi är besvikna på det, men det är inget allvarligt för pojken. Det är ett milt tillstånd som har kommit fram men han borde vara ok.”

Truppen kommer att roteras

Med en frisk trupp får Ferguson chansen att rotera och den möjligheten ämnar han att utnyttja:

”Det kommer att bli olika lag. Laget som spelar på söndag kommer inte att vara samma som laget som spelar på onsdag. Jag litar på truppen av spelare jag har. De är alla landslagsspelare, de är alla bra spelare och det finns ingen anledning varför jag inte kan spela dem.

”De bidrar alla på sitt sätt och det ger oss en bättre chans att hantera de olika tävlingarna vi är i.”

Ferguson var nöjd med hur Roy Hodgson matchade Uniteds spelare i landskampen mot Brasilien:

”Jag var glad för att Wayne Rooney och Chris Smalling fick spela hela matchen på Wembley eftersom de inte har haft så mycket fotboll ändå. För att vara uppriktig mot Roy Hodgson så var han schysst mot oss i termer av vilka som spelade en hel match vilka som spelade en del. Han gjorde det med oss alla, framför allt lagen som spelar i Europa.”

Everton blir en svår uppgift

Efter att Manchester city igår överraskande förlorade mot Southampton har United chansen att dra ifrån till tolv poängs försprång med en seger mot Everton. Ferguson menar dock att Everton blir en svår uppgift för United och menar också att det var Uniteds poängtapp mot Everton förra våren som kostade United ligatiteln då:

”Det är en tuff match på söndag. Vi var 4-2 upp med sju eller åtta minuter att spela. Det var oväntat och vi måste förvänta oss det oväntade i slutskedet av ligan. Det var ett hårt slag för oss och det kostade oss ligan.

”Everton är väldigt erfarna och om du tittar på deras statistik så har de bara förlorat tre matcher den här säsongen. De är givetvis svåra att besegra.

[—]

”David Moyes har gjort långsamma framsteg för när han först tog över tror jag inte att han hade några pengar att spendera. Jag tycker inte att han hade en trupp som alls liknar den han har nu. Får du tid på dig kan du göra dessa saker och jag tycker att det är ett stort värde Everton har fått av David. Varje år har han gjort framsteg till bra nivåer.

”De utmanar om en plats bland de fyra bästa nu. Jag tycker att de har en genuin chans att ta plats bland de fyra första.”

Spelschemat missgynnar United

Om Ferguson är nöjd med hur läget är för United är han inte lika nöjd med tevebolagen. Han tycker att det är orättvist att United måste spela på en söndag då man spelar borta mot Real Madrid på den efterföljande onsdagen:

”Premier League kommer överens om kontrakt med teve och de är i kontroll. Men de ger inte våra lag en chans att vara framgångsrika i Europa. Andra länder gör efterbud för deras bästa lag i Europa.

”Det är löjligt att tänka att vi spelar på söndag och Real Madrid har en extra dags vila. Det är inte rättvist. Frankrike spelar på fredagskvällar. Varför? Kanske får vi mer pengar från televisionen, jag vet inte. Andra länder gör uppoffringar för deras bästa lag i Europa. Vad kan du göra? Inte ställa upp? Jag skulle vilja göra det förresten.

”Det är poänglöst att klaga på dessa saker hela tiden. Hur många gånger har jag klagat på det? Ni har hört mina klagomål. Lyssnar dem?”


Källor: Manutd.com, Bbc.co.uk