Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Everton

Efter mål av åldermannen och senare av poängkungen kunde en härlig 12-poäng ledning i ligan säkras när Everton besegras med 2-0 hemma på Old Trafford.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7

Spelade övertygande med bra spel i luftrummet. Utsattes för relativt få tunga utmaningar men skötte de bra. Gör en fin räddning på Jelavic skott i andra halvlek.

Rafael
9

Tog hand om allting som blev kastat mot honom defensivt och alternerade med fina offensiva räder. Kanske hans bästa insats i United? Blev framröstat till Man of the Match samt får med sig en assist (Van Persies 2-0-mål).

Nemanja Vidic
8

Startade lite trevande men spelade upp sig och gjorde med facit i hand en väldigt bra match. Vann flertalet nick- och tacklingsdueller och täckte flera skott.

Johnny Evans (ut ’81)
7

Har jobbat på sin lägstanivå och är numera en man att lita på. Gjorde en fin insats tillsammans med Vidic – som dock överskuggade honom – i mittförsvaret.

Patrice Evra
6,5

Gör en klart godkänt insats med bra defensivt jobb. Hade stundtals det lite svårt att komma fram offensivt. Men å andra sidan behövdes det inte heller. Stabilt.

Antonio Valencia
6

Har fortsatt svårt att få till det där lilla extra i offensiven. Gör överlag en bra insats men måste våga utmana framåt mer.

Tom Cleverley
6,5

Ständigt spelbar och i rörelse men fick springa mycket utan boll. Stabil och godkänd insats utan att briljera. Koncentrerade sig mycket på att hacka sönder Evertons mittfält.

Phil Jones (ut ’56)
7,5

Gjorde ett hästjobb med att följa Fellaini hela första halvlek. Det gjorde han strålande och lyckades avväpna Fellaini – eller ställa honom i skugga – flertalet gånger. Gick av efter en lättare smäll.

Ryan Giggs
7

Det är svårt att bortse från att åldermannen gjorde mål för 21:a Premier League-säsongen i rad. I övrigt en fin insats rakt igenom som alltså kröntes med ett mål.

Wayne Rooney
6,5

Som vanligt en monstruös kämparinsats med löpningar åt alla håll. Inte så många avslut på mål själv skapade chanser åt andra.

Robin Van Persie
7,5

Poängmannen fick med sig ett mål och en assist även om det borde varit mer. Sprang – onödigt – offside ett par gånger och brände några lägen. Fantatisk prestation att göra mål (och assistera) och ändå ”missa” så många lägen.

Chris Smalling (in ’81)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Michael Carrick (in ’56)
6

Började på bänken men fick hoppa in och täcka upp för Jones. Gjorde ett bra inhopp utan att lysa.