Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Aprilmatcherna bekräftade (typ)

I väntan på att Uniteds match i Madrid ska börja passade tevebolagen på att bekräfta vilka matcher man tänkte visa i april. För Uniteds del innebär det att samtliga fyra ligamatcher i april har fått nya datum. Tyvärr är det inte riktigt så hjälpsamt som man kan tro då alla fyra matcherna kan flyttas på nytt beroende på Uniteds framgångar i Champions League och FA-cupen.

Uniteds ligamatcher i april

 • Måndag 8 april, 21.00: United-city
  Flyttas till lördag 6 april, 13.45 om United går till kvartsfinal i Champions League.
 • Söndag 14 april, 14.30: Stoke-United
  Flyttas om United går till semifinal i FA-cupen.
 • Måndag 22 april, 21.00: United-Aston Villa
  Flyttas till lördag 20 april, 13.45 om United går till semifinal i Champions League.
 • Söndag 28 april, 17.00: Arsenal-United
  Flyttas till lördag 27 april, 13.45 om United eller Arsenal spelar semifinal i Champions League tisdag 30 april.

United tar emot Manchester city i sin första match i april. Precis som förra året vill Sky att matchen ska spelas på en måndagskväll, nämligen den 8 april (21.00). Vi vet ju att det var ett fiasko med måndagsmatch förra året men det finns en räddning – om United slår ut Real Madrid spelar man nämligen kvartsfinal i Champions League i veckan som börjar den 8 april och i så fall flyttas citymatchen till lördagen den 6 april, då med avspark 13.45.

Uniteds andra ligamatch i april är mot Stoke på bortaplan. Den matchen är tänkt att spelas söndagen den 14 april klockan 14.30. Samma helg ska det emellertid spelas semifinaler i FA-cupen och om United går dit – Stoke är redan utslagna – så måste Stokematchen flyttas. I den händelsen meddelas nytt datum senare.

Aston Villa är Uniteds tredje motståndare i ligan i april och precis som mot Manchester city är det planerat för måndagsmatch (22 april, 21.00) på Old Trafford. Här ställer Champions League dock till det igen, går United till semifinal i den turneringen flyttas matchen mot Villa till lördag 20 april, 13.45.

Arsenal, på bortaplan, är Uniteds fjärde motståndare i ligan i april. Här har man planerat in den 28 april klockan 17.00 som datum. Frid och fröjd? Knappast. I veckan efter spelas nämligen semifinaler i Champions League och skulle det slumpa sig så att United skulle spela semifinal på tisdagen (30 april) så måste Arsenalmatchen flyttas till lördagen den 27 april klockan 13.45. Spelar United däremot semifinal på onsdagen (1 maj) så fungerar det dock med söndagsmatch. Resonemanget gäller för övrigt även om det skulle vara Arsenal som spelar semifinal i Champions League, men det tycker jag är så pass osannolikt att jag lite grann bortsåg från det.

Stokematchen kan man ju inte göra så mycket åt men jag tycker att det är fullständigt vansinne att man planerar in tre matcher med alternativa datum helt i onödan. Då lördagen garanterat fungerar, medan söndag och måndag kan innebära problem, borde det vara en självklarhet att lägga matchen på lördagen. Förhoppningsvis vaknar Skychefen med en snigel på ögat imorgon.


Källa: Manutd.com