Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Real Madrid-Manchester United

Det första mötet av två slutade 1-1, ett bra resultat och utgångsläge till returen på Old Trafford. United var inte spelförande, men stod för en imponerande laginsats i försvarsspelet tillsammans med ett effektivt kontringsspel när man väl gick framåt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
8,5

Matchens lirare. Gör en fantastisk räddning i första halvlek när han sträcker ut sig och får fingertopparna på Coentraos avslut, vilket får bollen att träffa insidan av stolpen. I andra halvlek avslutar samma Coentrao från nära håll, bollen går mot De Gea i midjehöjd – som väljer att spektakulärt rädda den med foten! Gjorde det även väldigt bra på Reals skott utifrån där han inte släpper en enda farlig retur, utan håller bollen eller styr ut till hörnor. Chanslös på målet.

Rafael
5,5

Varnad. Rafael fick förtroendet att ta hand om Ronaldo, vilket givetvis är en väldigt svår uppgift. Men brasilianarens insats i den första halvleken var inte alls bra, Ronaldo och även Özil kom förbi den övertända Rafael alldeles för enkelt. Dessutom drog han på sig ett tidigt gult kort, det såg inte alls bra ut och man blev orolig så fort Real befann sig på Uniteds högerkant. Men i den andra halvleken var det ett betydligt kompaktare försvarsspel, där även Rafael gjorde bra ifrån sig och höjer helhetsbetyget.

Rio Ferdinand
7,5

Försvarsspelet såg väldigt stabilt och lugnt ut, förutom hans misslyckade försök till rensning som leder till Coentraos första jättechans. Ibland lite väl lugn med bollen i utsatt position som sista man, då han försökte vända bort anfallare, men denna gång gick det ju vägen. Hade en väldigt låg backlinje, speciellt i andra halvlek, vilket gjorde att han slapp tuffa löpdueller mot Reals snabba anfallare.

Jonny Evans
7,5

En av säsongens starkaste spelare fick chansen när Vidic saknades (kanske hade fått starta ändå) och gjorde det väldigt bra. Spelar borta mot Real Madrid och släpper bara till ett fåtal farliga målchanser, vilket givetvis tyder på bra och disciplinerat försvarsspel. Har ibland en tendens att vara lite ojämn i matcher, men en stabil insats denna gång.

Patrice Evra
6,5

Var en av få som följde med framåt i matchen, skapade ett antal hörnor och blev neddragen av Varane i vad som hade kunnat resultera i en frilägesutvisning. Hände dock att han var ur position i försvarsspelet, exempelvis när Khedira får spela in bollen till Coentrao vilket krävde en jätteräddning av De Gea. Kunde givetvis inte ha vunnit nickduellen mot Ronaldo vid målet, men skulle åtminstone ha hoppat upp i duellen och försökt störa honom.

Phil Jones
8

Det var förmodligen den imponerande insatsen mot Everton och Fellaini som gjorde att Jones fick starta mot Real. Får i princip samma defensiva uppgift i denna match och gör det väldigt bra. Vinner bollar och är den som står precis framför backlinjen och sätter press.

Michael Carrick
7

Carrick är van vid att få mycket tid med bollen då United vanligtvis brukar vara det spelförande laget, vilket inte alls var fallet denna gång. Får istället koncentrera sig på försvarsspel när Real fyller på med offensiv kraft, gör det bra men är inte lika ”involverad” som Phil Jones.

Wayne Rooney
7

Utbytt 84′. Assist. Rooney stod för en riktig krigarinsats. Höll till på högerkanten och var ofta länken mellan försvar och anfall, fick en hel del boll och startade anfallen – lyckades oftast men slarvade åt gånger och tappade bollen. Gick ut på Twitter efter matchen och började försvara sin insats, då några förväntat sig mer av honom. Något han enligt mig inte alls behövde göra i en match som denna. Står dessutom för en bra slagen hörna som Welbeck nickar in.

Shinji Kagawa
6

Ubytt 64′. Tog ett par bra löpningar och hade bollen i farliga delar av planen, men lyckades inte riktigt åstadkomma någonting. Eftersom United bara hade fyra spelare framåt, där han var en av dessa, behöver han kunna uträtta och delta mer.

Danny Welbeck
8

Utbytt 73′. Till skillnad från Kagawa så var Welbeck delaktig i en stor del av anfallsspelet. Skicklig med bollen och kunde hålla i samt ta med sig den, trots hög press från Real-försvaret. Gör även ett mål, på hörna där han backar ifrån Ramos och nickar in den. Var nära på att göra ett andra mål på inlägg från Van Persies.

Robin Van Persie
7

Varnad. Van Persie är så mycket mer än bara målskytt, fantastiskt skicklig med bollen på små ytor vilket han visade prov på vid flera tillfällen i denna match. När det kom till målchanser var han delaktig i högsta grad, spelar fram Welbeck med ett inlägg som nästan resulterar i mål. Hade dessutom två egna avslut från dåliga vinklar men får båda på mål, den ena styrs upp i ribban och den andra går till hörna. Hade dessutom ett bra läge på volley när han får bollen bakom Reals backlinje, men får bara till en halvträff, något han kunde gjort bättre.

Ryan Giggs
6,5

Inbytt 64′. Står för ett rutinerat inhopp, kommer in och tar en mer defensiv roll än vad Kagawa hade. Hade trots detta ett bra läge när han får bollen i straffområdet, skulle gått på avslut direkt men börjar istället dribbla och målchansen rinner iväg.

Antonio Valencia
n/a

Inbytt 73′. Varnad. Tillförde energi på högerkanten när han kom in, men lyckades inte skapa någonting framåt trots detta. Hann istället med att bli varnad.

Anderson
n/a

Inbytt 84′. Hann inte göra något större väsen ifrån sig.