Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18 i förlust mot Southampton

U18 orkade inte stå emot ett fysiskt starkt Southampton som malde ned United och vann med 4-2.

Efter endast två minuter tar Southampton ledningen efter att United, som redan hunnit bli tillbakapressade, rensade för kort och bollen sveptes in igen och en anfallare kan trycka in 1-0. United replikerar väldigt snabbt i ett snyggt anfall när Barmby skjuter och returen går ut till Harrop som gör sitt första mål i U18 den här säsongen.

Soouthampton är dock det bättre laget och United får sällan tag i bollen, och när man väl får den är Southampton-spelarna snabbt framme och stressar. 1-1 står sig till paus.

Dominansen från hemmalaget fortsätter i andra halvlek och trots att United får några bra chanser på kontringar är det hemmalaget som trycker på, de pumpar in bollar i straffområdet och United har stora problem att få undan den. Återigen blir det en för kort rensning och bollen slås in igen, Gollini tycks ha bollen men tappar den och en Southampton-spelare är, likt hela matchen, först på bollen och kan trycka in den.

Då har United sin bästa period i matchen, Barmby spelar läckert fram Pearson till ett friläge men han är ur balans och får på ett dåligt avslut. Anfallet efter blir fint igen och den här gången blir det mål, från Daehli till Pearson till Pereira som lägger den bak till Weir som drar på med ett lågt skott intill stolpen. Glädjen blir dock kortvarig, och endast 50 sekunder efter återtar Southampton ledningen när de bara driver igenom mittfältet och spelar in till en anfallare som sätter dit den. United försöker nu trycka upp men Southampton rinner igenom i mitten igen och anfallaren får några hopslag med sig och lägger in den i öppet mål.

United har inte mycket att säga till om i matchen, man är helt enkelt fysiskt svagare och vinner inga andrabollar. Man fick inte heller igång något passningsspel och nyckelspelare som Pereira och Daehli kom aldrig in i matchen.

Bäst i United var yttern Barmby som kan vinna lite dueller, hålla i den samt skapa lägen för sig själv och andra. Även mittfältarna Ben Pearson och James Weir stod bra upp och var oftast inblandade i Uniteds farligheter.

Southampton U18 – Manchester United U18 4-2 (1-1)
Uniteds mål: Harrop (3), Weir (80)
United: Gollini – Love, Evans (Fletcher, 82), Grimshaw, McNair – Pearson, Weir, Daehli, Barmby – Pereira, Harrop (Byrne, 55)