Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chelsea eller Middlesbrough vid avancemang i FA-cupen

FA-cupens kvartsfinaler lottades idag och skulle United besegra Reading imorgon väntar en hemmamatch mot vinnaren mellan Chelsea och Middlesbrough.

FA-cupen, kvartsfinaler

Oldham/Everton – Wigan
Millwall – Blackburn
Manchester city – Barnsley
Manchester United/Reading – Middlesbrough/Chelsea

Ja, FA valde alltså att lotta kvartsfinalerna trots att endast fem av åtta kvartsfinallag är klara och trots att två åttondelsfinaler inte ens har spelats (det tredje osäkra laget beror på att Everton och Oldham spelade lika igår, där väntar således omspel).

Mycket tyder alltså på att det blir en stormatch på Old Trafford mellan United och Chelsea i kvartsfinalen som ska spelas helgen 9-10 mars. För United är det i så fall en helt normal cuplottning men Chelsea lär förmodligen klia sig i huvudet och undra hur man misslyckades med att lottas mot ett icke-Premier League-lag.

United möter som bekant Reading imorgon medan Middlesbrough tar emot Chelsea först den 27 februari. Detta då Chelsea strulade till det genom att inte besegra Brentford i den första matchen samtidigt som man var uppbokade med att sparka på Swanseas bollkallar i ligacupen när omspelet i FA-cupen skulle ha ägt rum. Återstår att se om ett eventuellt omspel mellan Middlesbrough och Chelsea hinner avgöras i tid för kvartsfinalen.

I övrigt noterar vi att Manchester city och Everton framstår som två troliga semifinallag, medan mötet mellan Millwall och Blackburn säkerställer att det åtminstone blir ett icke-Premier League-lag i semifinal.