Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson och Nani om segern mot Reading

Inhopparen Nani gjorde Uniteds första mål och låg bakom lagets andra mål i gårdagens seger mot Reading och var förstås den som fick rubrikerna efter matchen.

”[Nanis] bidrag var fantastiskt. Direkt när han kom in hade han två bra skott, en träffade stolpen och den andra räddades. I andra halvlek gav han oss öppningsmålet och jag hade en känsla av att han skulle vinna matchen åt oss,” sa Sir Alex Ferguson efter matchen.

”Jag tycker att han förtjänade det. Han är en fantastisk talang. Du kunde se att han var på rätt humör när han kom in. Han är ett bra tillägg. Om han behåller den formen gör det mitt jobb svårare.”

Annars var Ferguson nöjd med Uniteds insats även om han tycker att laget skulle ha avgjort matchen tidigare:

”I slutändan blev det en riktigt bra cupmatch. När de fick sitt mål gick de för det. De tryckte in bollen i boxen och hoppades att få den avgörande träffen. Men vi stod emot det. Och jag tycker att när du analyserar det så spelade vi en del fantastisk fotboll.

”Vi kunde ha gjort massor av mål ikväll. Vi hade en del chanser, vi hade skott blockerade, målvakten gjorde några räddningar. Jag är riktigt nöjd med kvaliteten på matchen. Vi borde verkligen ha straffat dem bättre.”

Nani: Ferguson vill vinna FA-cupen

När Jones gick ut skadad fick Nani chansen och han tog den verkligen. Efter matchen berättade han att United verkligen fokuserar på FA-cupen den här säsongen:

”Det är väldigt viktigt. Managern har sagt åt oss att han vill vinna FA-cupen och vi är verkligen fokuserade på den här tävlingen. Vi förberedde oss väldigt hårt för den här matchen och vi gjorde det bra för att vinna, vilket är det viktigaste.

”Det är alltid svårt att spela mot det här laget eftersom de har en riktigt stor motivation att spela mot oss och de kommer alltid att spela till den sista minuten. Givetvis, om de slappnar av lite så kan de orsaka problem. De gjorde ett mål och de sista minuterna var svåra för oss.”

Nani har varit borta ett bra tag p.g.a. skada och berättar att det handlar om hårt arbete:

”Jag har varit skadad en lång tid och det är alltid svårt när du kommer tillbaka. Men jag har jobbat väldigt hårt och en del av det jag gjorde på planen var eftersom jag har jobbat väldigt hårt. Jag kommer att fortsätta att jobba hårt, för att göra mitt bästa.

”Det var bra att hjälpa laget. Det var en vacker kväll och jag måste fortsätta jobba hårt och försöka hjälpa laget varje gång jag kommer in på planen.”


Källa: MUTV Via: Manutd.com