Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jones skadad, Rooney sjuk

Allt var inte enbart positivt när United igår besegrade Reading i FA-cupen, Wayne Rooney missade matchen p.g.a. en sjukdom medan Phil Jones utgick skadad i slutet av den första halvleken.

Den senaste tiden har Uniteds skadeläge varit ovanligt gynnsamt. Darren Fletcher är förvisso borta säsongen ut p.g.a. sjukdom och Paul Scholes har varit borta några veckor med en knäskada (där vet vi inte säkert men en gissning är att Scholes är spelklar igen runt månadsskiftet) men det är ju betydligt bättre än vi har vant oss vid de senaste åren.

Igår tvingades United emellertid klara sig utan Wayne Rooney. Sir Alex Ferguson bekräftade innan matchen att Rooney har dragit på sig en bihåleinflammation. Där har vi ingen prognos men vi ska nog inte räkna med Rooney i bortamatchen mot QPR på lördag.

Phil Jones har växt ut till en viktig kugge som defensiv mittfältare med fina insatser mot Everton och Real Madrid. Mot Reading spelade han dock högerback och efter en hård duell i slutet på den första halvleken tvingades han bryta matchen. Vi får antagligen vänta tills på fredag med en närmare uppdatering. Efter gårdagens match berättade Ferguson att det rör sig om en vristskada och att Jones sannolikt missar matchen på lördag:

”Vi får bedöma det på morgonen. Det är en vristskada så jag skulle tro att han inte kommer att vara redo för lördag. Vi får se hur han är efter det.”


Källa: MUTV, ITV Via: Manutd.com