Spelarbetyg: Manchester United – Reading

Manchester United är klart för den sjätte omgången av FA-cupen efter 2-1-seger hemma mot Reading. Nani inledde målskyttet och assisterade två minuter senare till Chicharitos 2-0. Reading tilläts reducera med tiotalet minuter kvar av matchen men var aldrig riktigt nära en kvittering.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea 6,5
De Gea stod sysslolös långa stunder, men när han väl tvingades ingripa gjorde han det bra. Undantaget är luftspelet där han fortfarande har en del att jobba på. Totalt chanslös på målet.
Phil Jones 6
Utbytt 42. Tillbaka i backlinjen efter några insatser som innermittfältare. Såg bra ut och hade som vanligt inga problem med att våga fylla på framåt. Linkade av med en vristskada strax före paus och riskerar enligt Sir Alex att missa lördagens match mot QPR.
Chris Smalling 5,5
Sjönk istället för att fullborda offsidefällan i samband med reduceringsmålet. I övrigt var han godkänd, men har en bit kvar till Evans, Vidic och Ferdinands nivå.
Nemanja Vidic 7,5
Var en jätte i luften matchen igenom och vi minns särskilt hans fantastiska insats när han räddade ett tidigt underläge då han dök upp mellan Morrison och bollen. Går från klarhet till klarhet efter operationen och Fergie har verkligen angenäma problem när de två mittbacksplatserna ska tas ut.
Alexander Büttner 6
En helt okej insats av holländaren, även om han inte är i närheten av att – på allvar – kunna konkurrera med Evra. Büttner visar här att han ändå användbar när Fergie finner det lägligt att avlasta Pat som ju inte blir yngre med åren.
Antonio Valencia 6,5
Assist. Mångas tålamod med Valencia verkar vara på väg att rinna ut. Även om han fortfarande inte är sitt sanna jag så anser undertecknad att måndagens match var ett fall framåt. Kom fram till en del inläggslägen och gjorde ett bra val när han spelade fram Nani till målet istället för att slå ännu ett inlägg. Fick flytta ner för att agera högerback efter Jones skada, något han i och för sig skötte väl, men han hade inte mått dåligt av en halvlek till som ytter.
Tom Cleverley 7
Var aktiv i offensiven och inblandad i förarbetet till flera av målchanserna. Har en förmåga att kunna driva upp tempot i matchen med sitt snabba passningsspel. Fick på ett bra skott som tvingade Federici till en bra räddning och som hade lett till ett mål om inte Young sumpat returen.
Anderson 7
Utbytt 83. Var den som ledsnade först på den andra halvlekens trista inledning och visade driv och vilja när han eldade på publiken. Jag gillar kompositionen med honom och Cleverley tillsammans på mittfältet, då tempot ofta drivs upp, men mot bättre motstånd vore det allt för riskabelt defensivt. Dessutom går Carrick före de båda vajre dagar i veckan. Lite för bekväm (lat) ibland?
Ashley Young 6
Utbytt 64. Visade tidigt fina intentioner då han drev bollen med fin teknik och satte Welbeck i läge ett par gånger med fina djupledspassningar. Försvann, som han ju ofta tenderar att göra, dock lite ur matchbilden ju längre matchen gick och när han utgick till förmån för van Persie fick United bättre ordning på spelet. Borde ha blivit målskytt sedan Federici lämnat retur på Cleverleys skott. Även om man förstås inte ska ta ifrån den italienska burväktaren hans dubbelräddning så ska Young sätta bollen i nät där.
Danny Welbeck 6,5
Startade bra och såg ut att ha fått mersmak efter insatsen senast. Fick dessutom chansen som en av två centrala anfallare i en dryg timme innan han förpassades till vänsterkanten. Ville mycket och hade mått bra av att få måla igen, men trots att han fick några lägen ville det sig inte riktigt för Welbeck denna kväll. Strulade till det när han inte riktigt fick ordning på benen i en tre- mot tvåsituation där han borde gjort det bättre.
Javier Hernández 7
Målskytt. Var ett ständigt orosmoment för Readingförsvaret och hans skottfint före det egna avslutet i matchens första halvlek förtjänade ett bättre öde. Rörde sig som alltid bra, vilket gav frukt när Nanis fina inlägg tillsammans med mexikanens lika fina riktningsförändring och kyliga avslut med huvudet ledde till 2-0.
Nani 8
Inbytt 42. Målskytt. Assist. Återigen petad från startelvan, men som han tackade för förtroendet när han väl fick det, sedan Jones tvingats utgå. Visade omedelbart hur farlig han var med en volley i stolpen och det var bara en tidsfråga innan hans fart och fina högerfot skulle ge utdelning. Mycket riktigt gjorde han först 1-0 på ett lågt och välplacerat skott i straffområdet innan han med ett fantastiskt inlägg bäddade för 2-0. Solklar MoM och det blir intressant att se hur Fergie tacklar portugisens fina insats.
Robin van Persie 7,5
Inbytt 64. Kom in och bidrog till att åter väcka liv i Uniteds anfallsspel. Var bra i allt han tog för sig och briljerade med fina framspelningar, klackar och djupledschippar.
Michael Carrick n/a
Inbytt 82. Ersatte Anderson efter Readings reduceringsmål för att balansera upp laget defensivt.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS