Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rafael: Mitt snyggaste mål

Rafael da Silva gjorde ett av säsongens snyggaste mål när United besegrade QPR. Föga överraskande var han nöjd med målet. Dessutom kommentarer från Michael Carrick och Sir Alex Ferguson.

”Jag kan inte minnas att jag har gjort ett bättre mål. Det mot Liverpool var annorlunda eftersom det var ett skruvat skott men jag kan inte minnas ett bättre mål än det här. Jag tycker att det är mitt snyggaste,” sa Rafael berättade matchen.

”Jag såg bara bollen komma mot mig och sköt den så hårt jag kunde. Du kan känna på sättet du träffar bollen att den går in. Jag hoppades bara att den inte skulle styras på någon. Det var ett bra mål.”

United har ett bra läge men Rafael förklarar att laget är fokuserade:

”Vi är nöjda att inte släppa in mål och att hålla nollan. Vi vill hålla det igång och fortsätta plocka poäng. Ju fler nollor vi kan hålla desto mer förbättras vårt självförtroende. Den kontinuiteten hjälper oss verkligen. Vi vet vad som hände förra säsongen och att varje match är viktig. Vi måste bara fortsätta vinna.”

Carrick: En bra dag på jobbet

Michael Carrick var nöjd med Uniteds insats även om det mer handlade om hårt arbete än skönlir:

”Vi förväntade oss en tuff match och det fick vi verkligen, framför allt i den första halvleken. Planen var dålig och här är det alltid tight, även vid de bästa tillfällena. Det var ett fall av att anpassa sig till omständigheterna och matchens omgivning, att kämpa om det ibland. Jag tycker att vi gjorde det bra.”

Carrick var i en utmärkt position för att se Rafaels mål och han tycker att det var ett fantastiskt mål av högerbacken:

”Ett mål som det från Rafa satte oss i en fantastisk position. Jag var precis bredvid. Det var ett otroligt skott. Jag blev överraskad, för att vara ärlig, antagligen som alla andra.”

Carrick gillar också att spela med Ferdinand och Vidic:

”Du vet vad du kommer att få [med Rio och Nemanja]. De känner varandras spel in och ut och med mig framför har du den där lilla triangelns som vi använder för att försöka att försvara bra och starta kontringar från. Det var ett fall idag av att göra grunderna rätt och låta killarna där fram producera kvaliteten.

”Det visade sig att det var Rafa som stod för kvaliteten! Det kunde ha blivit mer till slut men vi tar det vi fick.”

Ferguson: Erfarenhet var nyckeln

Sir Alex Ferguson var förstås också nöjd med segern och förklarade att han litade på rutin i en svår bortamatch:

”Idag handlade det mest om beslutsamhet och koncentration. Vi gjorde den delen riktigt bra. Jag bestämde mig för att spela alla mina erfarna spelare, Ferdinand, Vidic, Carrick, Giggs, Van Persie, Evra. Vi behövde massor av erfarenhet eftersom det inte är ett enkelt ställe att komma till.

”Det var en krafsig match för en stor del av tiden, planen var livlig och det är en tight plan. Det var en ideal situation för en chock men lyckligtvis fick vi inte det. Jag tyckte att vi spelade mycket bättre i andra halvlek, när vi skapade några bra chanser. Ett mål är aldrig tillräckligt men Ryans mål med tio minuter kvar dödade matchen.”

Ferguson hade förstås också några ord att säga om Rafaels mål:

”Jag sa till honom att han måste ha stängt sina ögon. Han har haft en helt magnifik säsong. Han har fått tre mål för oss och han mognar hela tiden. Han hade en fantastisk dag.”

Trots det stora försprånget fokuserar Ferguson bara på nästa match:

”Det är en bra position men sättet vi tar oss an det är att vinna vår nästa match. Det är det bästa sättet att göra det på. Så vi kommer att fortsätta göra det.”


Källa: MUTV Via: Manutd.com