Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Norwich it is

Premier League är alltid prio 1 oavsett hur många europeiska stormatcher som väntar runt hörnet.
Så trots att många av oss har Real i tankarna redan nu får vi försöka skjuta det åt sidan ett drygt dygn framåt från och med nu. Vi har nämligen revansch att utkräva på Norwich City.
Vi får hoppas att pojkarna lyssnar på sin tränare:
“The Norwich game is the mundane, practical situation we must win because it is an important league game for us. That is what our concentration is on. The players will not be thinking about Tuesday at this moment because all week we have been talking about how important Norwich is.”
17 november var senaste gången United förlorade en tävlingsmatch av betydelse (två x 0-1 i CL efteråt) och det var på Carrow Road och jag såg matchen i min iPhone under en middag. Det var nog.
Drygt tre månader senare, då vi är tolv poäng före istället för en poäng efter city, får vi chansen till revansch och även om Fergie lär spela med B-laget ser jag ingen risk för en så kallad slip-up. Norwich har två segrar på sina senaste tolv, må så vara att en av dessa kom mot Everton senast då Grant Holt satte 2-1 i 90:e.
Det här bör United vinna. Ingen känsla för att det blir enkelt, dock, men det sitter ju i Uniteds DNA att göra det svårt när det verkar lätt.
Och det här är den elva som gör’t:

DDG

Rafael – Vidic – Smalling – Büttner

Giggs – Anderson

Valencia – Rooney – Young

Chicharito

Det är en märklig situation för många av spelarna. Det är väl rätt sällan man inte ”vill” tas ut i en startelva, men de flesta som tas ut i dag vet att de ligger aningen sämre till för att få spela på tisdag.

 Vidic är the big call i min värld. Ska han ”peta” honom även i returen mot Real? Nemanja gick i veckan ut och sa att hans knäproblem snart är ur världen men att han inser att han får stå över när det är två matcher i veckan:
”We have to manage the knee for the next two or three months and after that it’s going to be normal.”
Men det betyder förstås inte att han skulle vara nöjd med att spela mot Norwich och vila mot Real. Är tiden förbi när Rio-Vida spelar tillsammans i the big games? Ja, spelar Vidic i dag kanske det är på väg att bli så oavsett om Vida påstår att knäproblemen är ur världen nästa säsong.
En 35-och en 32-åring med skadehistorik som dessa två är antagligen inget Fergie räknar med som förstaval.
Att Giggs lirar från start i dag är förstås en självklarhet, liksom Chicharito (Real-ryktena har tagit ny fart med honom, för övrigt) och Rooney.
Kanterna?
Ashley Young och Nani fanns inte ens på bänken borta mot Real, men jag kan se åtminstone en av dom starta på tisdag för att ställa lite frågor till Coentrao och Arbeloa. Welbeck har rimligen förtjänat en start efter sin fina insats i Madrid och får vila i dag.
* När Giggs nu förlängt – precis som Fergie sa för några veckor sedan – sätter den gamle press på Rio d.ä att göra detsamma.
Tar Rio rygg?
Ja, det känns så.
* Och så: Spare a thought för mig när jag omges av skrikande ungar i stället för att få sitta i lugn och ro framför the bluescreen i eftermiddag.
Fördelen är att inga ungar är vakna när jag får se matchen i kväll.
* När Giggs lägger dojjorna på hyllan, runt 2019, så försvinner även Reeboks sista stora namn. Giggs har haft Reebok hela sin karriär.