Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Norwich

United tog en bekväm seger mot Norwich och såg till att serieledningen, åtminstone tillfälligt, utökades till 15 poäng. Shinji Kagawa gjorde Uniteds tre första mål medan Wayne Rooney fyllde på med det fjärde.

Det var en bra insats av ett i stort sett ordinarie United, gästerna var chanslösa. Ja, faktum är att Norwich bara hade ett enda avslut mot mål, och inget på mål, under hela matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

Jag brukar utgå från att en målvakt som håller nollan har minst en sjua i betyg. De Gea hade emellertid inget att göra. Hans mest uppseendeväckande insats var när han akrobatiskt hindrade en boll från att gå till hörna.

Chris Smalling
6

Smalling vikarierade som högerback då Rafael vilades inför tisdagens drabbning. Det blev en lugn eftermiddag för Smalling som inte sattes på några riktiga prov i defensiven. Jag tycker dock att han ska bidra mer i offensiven, framför allt i den här typen av match.

Nemanja Vidic
7,5

Norwich mest konstruktiva spel bestod i att mata bollar mot det område där Holt befann sig. De bollarna var sällan välriktade men det hindrar inte att Vidic ska ha beröm för att han var först på i stort sett varje sådan boll. Det var en match som passade Uniteds kapten men det var också ytterligare ett tecken på att Vidic börjar närma sig normal form.

Jonny Evans
7

Det var en lugn dag på jobbet för Evans, det föll sig naturligt att Vidic skulle vara den mer aktiva mittbacken den här dagen. Evans kunde istället koncentrera sig på uppspel.

Patrice Evra
7,5

Där Smalling kanske fokuserade lite för mycket på att ägna sig åt att vara back insåg Evra tidigt att det här var en match där han kunde strunta i defensiven. Han trivs när matcherna ser ut så.

Antonio Valencia
7

Mycket bättre från Valencias sida. Fortfarande är han för passiv för ofta men han tog mer initiativ den här matchen. Låg bakom det första målet med ett vänsterinlägg, bara en sån sak.

Michael Carrick
8

Passningen till Rooney som leder till 2-0 är magnifik. I övrigt är det Carrick som dikterar Uniteds spel, precis som vanligt.

Anderson
5

Utbytt 74. Man kan tänka sig att Anderson med en utmärkt insats mot Norwich kunde ha spelat till sig en startplats mot Real. Anderson var dock inte alls bra, det var slarvigt och lojt.

Shinji Kagawa
9

3 mål. Kagawas inledning var medelmåttig, men när han flyttade in centralt lossnade allt. Då hade han redan gjort det förlösande 1-0-målet. Avslutningen som gav 2-0 var oerhört intelligent och behärskad medan målet som fullbordade hans hattrick kom efter ett fint genombrott. Han har haft en svår första säsong, dels har han varit skadad och dels har han spelat i olika positioner tillsammans med olika spelare. Det är lätt att prata om nästa säsong för Kagawa … men hur blir det med nästa match?

Wayne Rooney
8,5

1 mål. 2 assist. Rooney avslutade målskyttet med ett mycket vackert mål, ett sådant mål som han brukade göra. Den typen av mål ser vi gärna mer av. Dessförinnan hade hade han spelat fram Kagawa två gånger om. Då spelar det inte så stor roll att allt inte stämde, för en forward är produktionen det viktigaste.

Robin van Persie
6,5

Utbytt 66. 1 assist. Smällen mot QPR var tack och lov inte allvarlig, Robin kunde spela en dryg timme innan Ferguson planenligt bytte ut honom. Målformen är inte riktigt där – han har bara gjort ett mål på sina sju senaste matcher – men han bidrar med en hel del även när han inte gör mål.

Danny Welbeck
n/a

Inbytt 66. 1 assist. Welbeck har sina stunder, han har sina egenheter. Han lyckas med det svåra men misslyckas med det enkla. Mot Norwich är han ändå inblandad i de två sista målen.

Tom Cleverley
n/a

Inbytt 74. Vi får väl tro att Ferguson satte Cleverley på bänken för att han känner att Cleverley inte klarar två matcher på tre dagar.