Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Real Madrid

Det såg fantastiskt bra ut i 56 minuter för Manchester United. Sedan klev domaren in i handlingen och uppfann en utvisning på Nani. Som sången säger: ”Det är så Madrid vinner.”

United, där Wayne Rooney mycket överraskande började på bänken, gjorde initialt en utmärkt insats. Real Madrid fick förvisso hålla bollen men de tilläts inte skapa någonting. David de Gea ställde upp en skön fåtölj i målområdet och satt och läste en god bok och njöt av en alkoholfri drink medan hans utespelare taktiskt spelade ut Madrid.

United skapade chanser men lyckades inte få dit bolluslingen. Några minuter in på andra halvlek kapitulerade dock kapten Ramos under pressen och spelade in bollen i eget mål.

Sen klev den så kallade domaren in i matchen. Nani visades ut. Madrid utnyttjade förstås det hela medan United var förvirrade en stund. Innan United hade hunnit samla sig hade Madrid sparkat in bollen i Uniteds mål två gånger.

United vaknade och forcerade ordentligt på slutet men fick inte in bollen trots ett flertal bra chanser. Målvakten Lopez – som borde ha blivit utvisad i den första halvleken sedan han boxat Vidic – gjorde flera bra räddningar. Inte hjälpte det heller Uniteds chanser att man rånades på en solklar straff i slutskedet.

Den tidigare domaren Dermot Gallagher var chockad av domarinsatsen och sa till BBC Radio 5 live: ”Om jag hade dömt kan jag inte i min vildaste fantasi se att jag hade visat ut [Nani] för det.”

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).


[poll id=”119″]


Shinji Kagawa blev med sitt hattrick bästa spelare mot Norwich med 69 procent av rösterna. Tvåan Rooney fick 20 procent och trean Carrick 9 procent.