Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tidningarna: United redo att sälja Rooney

Torsdagens engelska tidningar går ut hårt med att United ska vara redo att sälja Wayne Rooney i sommar. Nyheten får stort utrymme både i tabloiderna och i de mer seriösa tidningarna.

Att Wayne Rooney inte spelade från start mot Real Madrid var den stora snackisen innan matchen började. Sedan stal domaren rubrikerna. Oavsett hade matchen dominerat efteråt. De engelska journalisterna har emellertid en förmåga att gemensamt arbeta fram vinklar och det är inte alls otroligt att man helt enkelt sparade just den här vinklingen ett dygn.

Rooneys kontrakt med United sträcker sig till säsongen 2014/15 och normalt sett borde det nu vara dags att inleda förhandlingar om en förlängning. United uppges emellertid inte ha någon större vilja att göra detta. Det sägs att Sir Alex Ferguson är oroad över Rooneys fysiska status och att han tycker att Rooneys energi inte är vad den har varit.

Samtidigt uppges Rooney vara förbannad över att han inte fick starta mot Real Madrid.

Det stora kruxet är kanske ändå att hitta en köpare. Rooney fyller 28 år i oktober och har en lön få klubbar kan matcha. I England är det bara Manchester city och Chelsea som skulle klara av en sådan affär och även här är det problem då de nyrika klubbarna måste anpassa sig till det nya ekonomiska regelverket. Vidare är det kanske inte så troligt att United skulle vara villiga att sälja till någon av sina största konkurrenter.

De spanska giganterna Real Madrid och Barcelona har förstås råd men uppges inte vara intresserade, även den vildaste spekulationen säger att en affär där Rooney går till Real och Ronaldo till United är möjlig. De italienska klubbarna har inte råd och Rooney är kanske inte en spelare som känns lämpad för Pep Guardiolas Bayern München.

Det lämnar i princip bara Paris Saint-Germain.

Tidningarna är oense om en möjlig transfersumma, allt från måttliga 20 miljoner pund till uppemot 40 miljoner pund nämns. Rooneys ålder och bristen på tänkbara köpare är faktorer som sänker summan ordentligt.

Nu är det här förstås spekulation från tidningarnas sida. Men när mer eller mindre alla tidningar rapporterar samma sak är det notabelt. Historien känns igen, 2010 deklarerade Rooney att han ville lämna United – den gången lyckades Sir Alex Ferguson övertala honom att stanna – och i somras dök spekulationerna upp igen – den gången förnekade både United och Rooney det hela som nonsens. Vi får se om det tystas lika fort den här gången eller om det blir en långrandig spekulationssaga.


Källor: Telegraph.co.uk, Mirror.co.uk, Guardian.co.uk, Thetimes.co.uk