Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferdinand straffas inte för sarkastisk applåd

Efter att United förlorat mot Real Madrid i tisdags applåderade Rio Ferdinand sarkastiskt framför domaren. Uefa har emellertid meddelat att man inte kommer att vidta några åtgärder mot Ferdinand. Däremot kommer United förmodligen att straffas för att Sir Alex Ferguson inte deltog på presskonferensen efter matchen och för att ingen spelare pratade med media efter matchen. Nanis utvisning kommer att behandlas som vilken annan utvisning som helst.

Rio Ferdinands applåd mot domaren var kanske inte det snyggaste man har sett men samtidigt har vi ju väldigt lätt att sympatisera med Ferdinand. Uefa har emellertid meddelat att Ferdinand inte kommer att granskas:

”Från rapporten vi har fått från domaren kommer vi inte att vidta några åtgärder bortsett de disciplinära procedurerna mot Manchester United för det röda kortet på Nani och för att mediaförpliktelserna efter matchen inte fullföljdes.”

Nanis utvisning ger automatiskt en match avstängning men Uefa har möjlighet att förlänga avstängningen. Det kommer att beslutas den 21 mars.

Angående förpliktelserna att tala med media efter matchen är reglerna tydliga:

”Båda klubbarna måste göra deras manager/huvudtränare tillgänglig för presskonferensen. Alla spelare från båda lagen är skyldiga att passera genom den mixade zonen för att genomföra intervjuer med media.”

Uniteds sekreterare John Alexander försökte vädja till Uefas presschef efter matchen men det hjälper troligen inte. I all sannolikhet kommer United att bötfällas.

Innan vi släpper tisdagens domare vill jag bara komma med en sista kommentar. Jag tycker att det är oerhört tråkigt att det har lagts ett stort fokus på domarens nationalitet från många Unitedsupportrar. Jag tycker att domaren var dålig och jag tycker att han avgjorde matchen men jag ser inte att hans nationalitet skulle ha någon som helst relevans. Snarare gränsar det mot rasism.


Källa: Guardian.co.uk