Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Real Madrid

Årets äventyr i Champions League tog slut i tisdags kväll. Real Madrid segrade efter att ha vänt med en god portion hjälp från domaren. Manchester United stod trots förlusten för en riktigt bra insats och kan, när besvilkelsen lagt sig lite, vara nöjda med sin egen prestation i turneringen. Det faktum att domaren behövde blanda sig i för att få på stopp på oss och att det knappt hjälpte säger det mesta.

David De Gea

7

Var helt utan chans på båda målen. Mot slutet visade han vilken duktig målvakt han är när Real skapade några lägen under Uniteds forcering för kvittering.

Rafael

6,5

Utbytt 87´. Även om han inte direkt kan beskyllas för något av baklängesmålen så var han den spelare som hade störst möjlighet att kunna motverka dem. Kom med mer framåt än vad ytterbackskollegan gjorde och var också delaktig i förarbetet till 1-0.

Rio Ferdinand

7

Stod upp fantastiskt bra bakåt bortsett från de 12 minuterna som följde utvisningen. Då hamnade hela backlinjen – och egentligen hela laget – i knät på De Gea och Real tilläts trilla boll bäst man ville runt om, och stundtals också i, straffområdet.

Nemanja Vidic

7,5

Se ovanstående + nära att bli målskytt tidigt. Vidic kraftfulla nick tog dock i stolpen och på returen missade en offsidestående Welbeck. Om domaren hade varit det minsta konsekvent i sin bedömning så hade serben även fått en straff med sig. Med marginalerna på sin sida hade Vida alltså kunnat bli den stora matchhjälten på Old Trafford i tisdags.

Patrice Evra

7

Varnad. Stod även han bra bakåt utöver perioden efter utvisningen. Kom inte med lika mycket framåt som vi är vana vid, men det har väl sina skäl med tanke på motståndarnas dignitet också var högre än normalt. Borde eventuellt ha fått en straff med sig.

Michael Carrick

6,5

Varnad. Var delaktig i några snabba omställningar och utmärkte sig också med en ganska farlig nick. Får även han ta på sig en del av ansvaret för att man skönk på tok för lågt.

Tom Cleverley

6,5

Utbytt 73´. Visade goda intentioner tidigt, då framför allt hans defensiva spel såg bättre ut än vad vi vant oss vid. Försvann lite ur matchbilden i den andra halvleken och var också den förste att få lämna planen efter 1-2-målet.

Nani

7

Utvisad. Låg bakom 1-0 och såg pigg ut. Visades ut efter att ha blivit offer för domarens mycket konstiga tolkning av regelverket. Även om foten är högt uppe med dobbarna i vädret så dyker Arbeloa upp från ingenstans, vilket gör att Nanis chanser att se honom är obefintlig.

Ryan Giggs

8,5

Gammal är äldst. Matchens klart mest lysande stjärna då han låg bakom det mesta i Uniteds anfallsväg med sin vänsterdojja. Skrev i veckan på för ytterligare ett år i Unitedtröjan och insatsen tyder helt klart på att det var ett utomordentligt beslut.

Danny Welbeck

8

Assist. Utbytt 81´. Neutraliserade Xabi Alonso, slet som ett djur, ställde Sergio Ramos med sin tå-touch och var involverad i det mesta som United skapade framåt. Visar att han är att lita på även i framtiden då det vankas viktiga matcher.

Robin van Persie

6

Hade ganska många hyfsat goda chanser, men formen och självförtroendet verkar inte vara detsamma som under hösten. Betyget kan tyckas vara lite snålt, men en spelare av Robins kaliber får leva med höga förväntningar och han borde ha gjort minst ett mål på de chanser han hade totalt under dubbelmötet.

Wayne Rooney

n/a

Inbytt 73´. Om han var lika förbannad över petningen som han sägs ha varit så märktes det i alla fall inte på planen när han väl byttes in. Drev på laget för en kvittering och agerade disciplinerat. Frågan är om han inte hade satt dit volleyförsöket om han hade varit lite varmare i kläderna när situationen uppstod.

Ashley Young

n/a

Inbytt 81´. Tillförde lite fart under den knappa kvart han fick på planen. Tog ett bra beslut när han slog en snabb hörna som ledde till en målchans.

Antonio Valencia

n/a

Inbytt 87´. Fick väldigt lite tid att påverka matchens utgång.