Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Nani och Jones inte aktuella

På fredagens presskonferens berättade Sir Alex Ferguson att varken Nani eller Phil Jones är aktuella för spel mot Reading. Ferguson berättade också att han är förvånad att Rio Ferdinand har återkallats till det engelska landslaget och att han inte alls vägrade att skaka Rafael Benitez hand. Dessutom uttryckte Uniteds manager förstås förvåning över att Readings manager Brian McDermott fick sparken.

”Vi har bara de två skadorna, tack och lov. Nani gick ut mot Chelsea förra veckan. Det är inget allvarligt men vi kommer att hålla honom utanför i ett par veckor,” sa Ferguson på fredagens presskonferens.

”Vi trodde att det kunde ha blivit ännu en svår hamstringskada. Det är en lindrig en. Han kommer inte att vara redo för Sunderland men definitivt matchen efter det.

”Phil Jones är inte tillbaka än. Vi kommer att vara mycket fräschare imorgon. Vi har gjort det bra på träning den här veckan. Förhoppningsvis kommer vi att vara ok. Jones borde börja träna nästa vecka, han är på gång.”

Svår match väntar

Ferguson tar som vanligt inte ut någon seger i förskott och påpekar att man möter ett lag som krigar för att stanna kvar. Han är dessutom förvånad över att Readings manager Brian McDermott fick sparken i veckan.

”Jag anser alltid att varje match vid den här tiden av säsongen är svår. Reading kämpar för sina liv i botten på ligan. Det är möjligt att de kan komma hit utan en manager.

”Det finns vissa saker du aldrig kan förstå. Fotbollen är full av det. Att sparka Brian McDermott vid den här tiden av säsongen var konstigt för att säga det minsta. Han var månadens manager i januari. Jag hoppas att jag inte är månadens manager den här månaden.”

Ferguson överraskad att Ferdinand är tillbaka i landslaget

Igår meddelades det att Rio Ferdinand är uttagen till landslagstruppen inför matcherna mot San Marino och Montenegro. Ferdinand får sällskap av ytterligare sex Unitedspelare i truppen – Chris Smalling, Michael Carrick, Tom Cleverley, Ashley Young, Wayne Rooney och Danny Welbeck är också uttagna. Att Ferdinand nu är tillbaka i landslaget överraskar Ferguson, som av allt att döma gärna hade sett att Ferdinand gjort sin sista landskamp.

”Jag var lika överraskad som alla andra när jag hörde det. Jag måste prata med vår doktor, vi förbereder Rio på vissa sätt och han har vissa behandlingar han går igenom. Procedurerna har varit desamma hela säsongen, vilket har gett honom fantastiska prestationsnivåer när han har spelat för oss. Vi måste ta det i beaktning, Rio beaktar det. Och vi får se vad resultatet av det här blir.

”[Rio] måste se till att han kommer att vara ok för det antal matcher han spelar. Vi har gjort det under två år med honom och det har fungerat. Sättet vi har detaljerat hans träningsprogram och gett honom de behandlingar han behöver för de olika besvär han har haft i termer av hans rygg och ljumske och saker som det – hittills har det fungerat mycket bra. Vi måste kolla på alla dessa saker innan Rio bestämmer sig.”

Annars är inte Ferguson speciellt oroad över att förlora ett antal spelare på landslagsuppdrag:

”Det är lika för alla. Toppklubbarna kommer att ha den större delen av sina trupper borta för landskamper för två matcher. Vi har tre spelare som reser utanför Europa. Kagawa ska inte vara så farlig, han spelar i Jordan och Doha, medan Chicharito har två matcher i Sydamerika, den sista är i Mexiko. Valencias sista match är i Quito i Ecuador. Det är tufft för dessa spelare att komma tillbaka och få den rätta förberedelsen för lunchmatchen mot Sunderland.

”Bortsett från det kan vi få tillbaka de flesta av våra spelare snabbt. De engelska spelarna kommer att vara tillbaka kvällen efter deras andra match. Nani missar Portugals match. Frankrike har hemmamatch, Nederländerna är hemma och Nordirland är hemma så vi har inga större problem med [Evra, Van Persie och Evans].”

Ferguson nobbade inte Benitez

Efter att United och Chelsea spelade 2-2 i söndags klagade Rafael Benitez på att Ferguson inte skakade hans hand. ”Jag väntade vid början. Det är upp till honom, jag var i vägen, väntandes,” sa en upprörd Benitez då.

”Fråga honom [varför han inte skakade min hand], om ni är modiga nog, fråga honom. Det var hans beslut. Jag var redo och väntade. Jag har en del utbildning eftersom jag vet att en massa människor tittar så jag vet vad jag måste göra,” fortsatte Benitez.

Ferguson har förstås en annan syn på det hela och tycker att Benitez utspel är nonsens, även om han inte verkar vara ledsen för att han inte skakade hand med Benitez:

”Det är nonsens. Varför skulle jag vägra att skaka hans hand? Jag skrev autografer och jag såg honom aldrig. Varför han har sagt det har jag ingen aning om. Om han ville skaka hand kunde han ha ställt sig rakt framför mig. Det är fullständigt nonsens.”


Källor: Manutd.com, Skysports.com