Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferdinand lämnar återbud till England

Det blir ingen landslagscomeback för Rio Ferdinand under detta landslagsuppehåll, mittbacken har nämligen lämnat återbud till matcherna mot San Marino och Montenegro.

Beslutet kom efter ett möte mellan Rio Ferdinand och Roy Hodgson i London igår. Anledningen till att Ferdinand väljer att tacka nej till de två kommande landskamperna är att han vill fullfölja sitt planerade träningsschema. Han lämnar dörren öppen för landskamper i framtiden och säger att han hoppas att bli uttagen till landskamperna i sommar och i höst.

”Jag är besviken att Rio inte kommer att vara tillgänglig,” kommenterade Roy Hodgson. ”Men med det detaljerade och förplanerade tränings- och medicinska programmet han måste följa är det inte möjligt. Jag var dock nöjd att Rio ringde och bad att få möta mig.

”Det var viktigt att höra från honom personligen om hur han måste ta hand om sin kropp mellan matcher. Det här är inte att säga att han kan spela flera matcher i rad, han kan och har bevisat det. Han är ute den här gången på grund av särskilda förplanerade detaljer redan i plats för hans program. Jag vill offentligt säga att jag var imponerad över hans engagemang för att spela för England och jag ser fram emot att förhoppningsvis ta ut honom till trupper i framtiden.”

Rio Ferdinand själv säger att han är besviken och gärna spelar för England i framtiden:

”Det var viktigt för mig att kunna tala med Roy ansikte till ansikte och förklara situationen och en sak jag klargjorde var att min passion och mitt engagemang för att representera mitt land är lika stort som någonsin. Det är en besvikelse att jag inte kommer att kunna ta del i de kommande matcherna men jag sa till Roy att jag vill fortsätta att vara tillgänglig för England och jag ser fram emot att arbeta med honom i framtiden.”

Ferdinand uttryckte också sin besvikelse på Twitter:

Frågan som uppstår i det är läget är förstås om detta är det definitiva slutet på Rios landslagskarriär. Det kan vi förstås inte säkert veta men det är ändå ett rimligt antagande i detta skede. Här har Hodgson tvingats svälja sin stolthet och till slut ta ut Ferdinand till landslaget och så får han ett ”tack, men nej tack” som svar.

Det vi absolut kan konstatera är att Hodgson har hanterat situationen utomordentligt dåligt (och då tänker jag bara på den senaste uttagningen, inte hela soppan med Terry och Ferdinand). Hodgson borde förstås ha talat med Ferdinand och Sir Alex Ferguson innan han tog ut honom i landslagstruppen. Hade han gjort det hade han sluppit ta den här smällen offentligt. Men det är ju lite så Hodgson jobbar, fråga bara Michael Carrick eller Micah Richards.


Källor: Manutd.com, Bbc.co.uk, Telegraph.co.uk