Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 förlorade mot Arsenal

Det blev en tuff och inte särskilt välspelad match på en dålig plan där det fysiskt starkare Arsenal (!) drog det längsta strået och vann med 2-1.

En match med mycket start och stopp, få klara målchanser och dåligt spel. Men United tog åtminstone ledningen efter 40 minuter och målet var snyggt, ett inspel från höger damp ned till Ekengamene som drog på med vänsterfoten och han fick en perfekt träff i bortre hörnet.

Arsenal kvitterar dock bara minuter senare när de spelar smånätt i Uniteds straffområde men Lingard drar ned en Arsenalspelare och domaren blåser straff, och varnar dessutom Büttner för förteelsen.

I andra halvlek har Arsenal allt spel, men de heta chanserna de skapar är lätträknade. Dock kommer det välförtjänta målet till slut när bollen dimper ned i starffområdet, Lingard är rädd om fötterna och Arsenals högerback, Bellerin, tar istället med bollen och dunkar in segermålet vid första stolpen.

United gör en undermålig match framåt, skapar inga chanser alls. Försvarsspelet var genomgående bra men inte bra nog. Bäst i United var mittbacken Thorpe som gjorde några viktiga brytningar i kritiska lägen. Även Januzaj var bra som ensam striker, har en bra touch och kan lugna ned spelet. Dock kan man ifrågasätta Uniteds taktik som har en anfallare på bänken men väljer att spela mittfältaren Januzaj som striker medan man fyller på med försvarare på mittfältet.

Arsenal U21 – Manchester United U21 2-1 (1-1)
Uniteds mål: Ekengamene (40)
United: Gollini – Vermijl, Thorpe, McGinty, Büttner (Fornasier 46) – Cole, Veseli, Tunnicliffe, Ekangamene, Lingard – Januzaj