Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson bötfälld, Nani avstängd en match

Uefa meddelade igår att Nani blir avstängd en match efter utvisningen mot Real Madrid medan Sir Alex Ferguson får böta 10 000 euro för att han inte fullföljde sina skyldigheter mot media efter samma match.

Utvisningar i Champions League ger automatiskt en match avstängning, Uefa har emellertid möjligheten att förlänga avstängningen. Det finns ingen möjlighet att protestera mot en utvisning annat än på basis av misstagen identitet. Att Nani nu blir avstängd en match är således det minsta straffet han kunde få. Avstängningen gäller i nästkommande match i en klubblagturnering arrangerad av Uefa, vilket betyder att Nani inte är tillgänglig i Uniteds första gruppspelsmatch i Champions League nästa säsong.

Uefas disciplinära kommitté hade även möjligheten att straffa Sir Alex Ferguson med avstängning, då Ferguson valde att inte delta på presskonferensen efter matchen. Man nöjde sig emellertid med att ge Ferguson böter på 10 000 euro.


Källor: Manutd.com, Uefa.com, Guardian.co.uk