Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Juniorlaget reser till Dallas

Manchester Uniteds juniorer har rest till Dallas för att spela i U19-turneringen Dallas Cup. Reservlagstränaren Warren Joyce har tagit ut en trupp på 19 spelare, där majoriteten av spelarna normalt spelar för Uniteds U18-lag.

Dallas Cup 2013

Uniteds trupp:
MV: Pierluigi Gollini, Jonny Sutherland
B: Liam Grimshaw, Nicholas Ioannou, Michele Fornasier, Reece James, Tyler Blackett
MF: Charni Ekangamene, Luke Hendrie, Ben Pearson, Joe Rothwell, Jack Rudge, James Weir, Josh Harrop, Mats Daehli, Adnan Januzaj
FW: Jack Barmby, Gyliano van Velzen, James Wilson


Uniteds matcher:

  • Sön-mån 24-25/3 (00.30) Club America
  • Måndag 25/3 (22.00) Dallas Texans
  • Onsdag 27/3 (20.00) Kashiwa Reysol
  • Fredag 29/3 Eventuell semifinal
  • Söndag 31/3 Eventuell final

Cupen streamas på Youtube av Kicktv.

United gick till final i turneringen förra året, då med en något äldre trupp. I årets upplaga ställs United mot mexikanska Club America, amerikanska Dallas Texans och japanska Kashiwa Reysol i gruppspelet.

United inleder turneringen med att möta Club America natten mellan söndag och måndag med avspark 00.30. På måndag kväll, 22.00, väntar Dallas Texans och på osndag, 20.00, avslutar man gruppspelet mot Kashiwa Reysol.

Totalt är det tolv lag i turneringen och för att ta sig till semifinal krävs det att man vinner sin grupp eller att man blir bästa grupptvåa. Matcherna är 2*45 minuter långa och lagen får göra sex byten i varje match. För lagen som inte går vidare från gruppspelet finns möjligheten att spela träningsmatcher under cupens avslutande dagar.

Vill man se matcherna går det utmärkt, Kicktv kommer nämligen att streama turneringen på Youtube.

Notabelt är att den lovande anfallaren Will Keane har rest med truppen till Dallas. Han får dock inte delta i turneringen utan följer enbart med för att fortsätta att rehabilitera den skada som har hållit honom borta från spel hela säsongen.


Källor: Manutd.com, Dallascup.com