Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The final return of the Ginger Prince


Två matcher på två dygn coming up.
Då är han tillbaka för sin sista (?) comeback i den enda klubb han representerat.
Den bäste mittfältaren England sett under 1990- och 2000-talet.
Och det är det inte bara vi färgade fans som påstår. Icke så.
”I think that there have been some outstanding players (in the Premier League era), especially some foreign players who have come in like Eric Cantona. Obviously he didn’t quite have the same impact at Leeds as he did at Manchester United. Then there was Gianfranco Zola, Dennis Bergkamp… but there is only one player for me, and that’s Paul Scholes
(Gary McAllister)
”United always had many amazing players, but whenever we faced them we were always, always, always scared of what Paul Scholes could do. Ask anyone from that old Arsenal team, they will tell you the same. If you let him play, he can kill you, and for me he was so underrated. The way he plays: one touch, arriving late into the box, the way he strikes the ball, his vision, his passing. Incredible. I know people used to give him some stick for his tackling, but I liked that. He put his foot in, showed some character, had a go, but I liked that about him too. For me he is one of the best midfielders I have ever seen.”
(Thierry Henry)
“Out of everyone at Manchester United, I would pick out Scholes – he is the best midfielder of his generation. I would have loved to have played alongside him”
(Pep Guardiola)
“I want to pass like him. Who taught him how to do that?
(Ronaldinho)
”My toughest opponent? Scholes of Manchester. He is the complete midfielder. Scholes is undoubtedly the greatest midfielder of his generation.”
(Zinedine Zidane)
“I’m star-struck when I see Paul Scholes because you never see him. On the pitch you can’t catch him. Off the pitch he disappears”
(Luis Figo)
”For me, it’s Paul Scholes. He’ll do ridiculous things in training like say, ”You see that tree over there?” – it’ll be 40 yards away – ”I’m going to hit it”. And he’ll do it. Everyone at the club considers him the best.”
(Rio Ferdinand)
”I’d go for Scholesy as the club’s greatest ever player. I’ve seen him do things that no other player can do. The way he can control the tempo of games, and his range of passing, are both incredible. We’ve seen over the years that players just haven’t been able to get near him. And you can’t forget his goals either.”
(Ryan Giggs)
Så alla Gerrards, Lampards och Vieiras – that’s a no no. Den här Salfordpojken dominerade er alla och vi har ynnesten att få se honom i åtminstone en handfull tävlingsmatcher till innan han lägger skorna på hyllan för gott.
Sannolikheten att han fortsätter en säsong till känns mikroskopisk med tanke på att han startat endast nio matcher på hela säsong.
Han har inte varit med i en startelva i ligan sedan december och han har inte gjort ett mål sedan september. Det lär inte blir mer spel om han kritar på för 2013/2014 heller och då tror jag hellre att han tar farväl igen än att ställas utanför truppen helt när det vankas stormatcher.
Men han har några månader kvar av sin fantastiska karriär som han kan få kröna med ytterligare en dubbel.
Är det någon jag unnar att skjuta det definitiva title-deciding målet så är det Scholesy.
Gärna i derbyt. Då kan jag tänka mig att till och med Paulie utan protester är beredd att köra en tv-intervju.
* Det ryktas (läs: bland andra Mirror) att Fergie tänker köra två helt skilda elvor mot Sunderland och Chelsea.
Tja, varför inte?
Med en nästan hel trupp har han den möjligheten och det finns inte en chans att Sunderlands fans skulle klaga om Fergie körde ett B-lag med Giggs, Scholes och Hernandez.