Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nani, Scholes och Jones tillbaka i träning

Den riktiga fotbollen gör återkomst imorgon och för Sir Alex Ferguson var det en vanlig arbetsdag på långfredagen, vilket innebar presskonferens. Tyvärr fick vi inte så värst mycket givande information att gå på, vi fick veta att Nani, Scholes och Jones är tillbaka i träning, vi fick veta att landslagsspelarna återvände skadefria och vi fick veta att Ferguson inte är sur på Sunderlands supportrar efter deras firande i maj förra året.

Däremot fick vi ingen matnyttig information om hur Ferguson tänker då man har två matcher på tre dagar, med Sunderland borta i ligan imorgon och Chelsea i FA-cupen på måndag. Blir det två olika lag eller resonerar Ferguson att spelarna klarar av att spela två matcher på så pass kort tid?

Bara positivt på skadefronten

”Jag tror inte att det var några skador från landskamperna vilket är riktigt bra nyheter,” sa Ferguson på fredagens presskonferens. ”Det finns en del trötthet och svaret på det är att säkerställa att vi får energin tillbaka i deras kroppar. Så det är återhämtningssidan på det, men inte mycket träning.

”Det var en hel del resande, Chicharito och Valencia kom bara tillbaka igår eftermiddag och de engelska spelarna kom tillbaka klockan fem på morgonen. Bortsett från det är vi nöjda.

”Nani, Jones och Scholes tränar alla lite grann, vilket är uppmuntrande. Förhoppningsvis kommer det att ge oss en bra stark trupp att ta oss an de två matcherna på lördag och måndag. Vi kommer att försöka hålla igång det momentum vi har med den form vi har för tillfället. Om vi gör det kommer måndag att ta hand om sig själv.”

Det blir ju lite gissningslek hur man ska tolka Ferguson här. Är Jones, Nani och Scholes spelklara igen eller gör de bara lite lättare träning?

Van Persie tillbaka i målform

Robin van Persie har haft det tufft med målskyttet i United den senaste tiden. I de två landskamperna som nyss spelades hittade han emellertid rätt igen, vilket gläder Ferguson:

”[Att Van Persie gjorde mål] var den mest glädjande saken med uppehållet för mig faktiskt. Han gjorde tre mål för Holland. Det är samma med alla anfallare. När de hamnar i lite måltorka hoppas de att komma ur den så fort de kan.

”Förhoppningsvis kommer de målen för Holland att hjälpa honom med det. Hans form har inte förändrats, det är det viktigaste, men målen kommer definitivt att hjälpa och det är ingen tvekan om det.”

Ferguson obrydd över Sunderlands supportrar

Den där hemska majsöndagen 2012 ska vi inte prata om mer än nödvändigt. Vad som har uppmärksammats är emellertid att de patetiska Sunderlandsupportrarna firade att United förlorade ligatiteln. Det är emellertid inget som Ferguson bryr sig så värst mycket om nästan ett år senare:

”Jag tror att det är det moderna samhället. Du ser mycket av det med supportrars reaktion på många saker. Jag tror inte att du kan förändra det. Det var en besvikelse och det är svårt att de de sakerna med sättet det utvecklade sig på. Jag trodde att vi hade vunnit det i 20 sekunder och sedan rycktes det bort från oss.

”Det finns ingen bitterhet från mitt perspektiv. Det händer och vi går vidare. Vi har dammat av oss själva och gjort en riktigt bra utmaning i ligan det här året. Koncentrationen har varit fantastisk och lagkänslan är riktigt bra. Så i det avseendet har vi svarat det så bra vi kan.

”Så jag har inga problem med Sunderlands fans. Jag tror inte att Sunderlandfansen ville att city skulle vinna mer än vi gjorde.. Det vara ett faktum att de var våra motståndare den dagen och det går tillbaka till vad jag sa om dagens samhälle. Du ser det med supportrar varje vecka. Varhelst fansen är i motsatta hörn så ventilerar de sitt dåliga lynne mot varandra. Det är vad som händer i den moderna fotbollen.”


Källa: Manutd.com