Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Chelsea – Manchester United (FA-cupen)

Med dubbeln i sikte åker Sir Alex och hans mannar imorgon till London för omspelet i FA-cupen mot Chelsea. Sista dagen på påsken så hoppas vi att ägg och fjädrar målas röda.
Ligan känns avgjord när det skiljer hela 15 poäng (!) ner till lillebror City. Avancemanget i FA-cupen skulle ge oss en semifinalplats mot just nyss nämnda lillebror City. För Benitez och hans Chelsea är känslan att Benitez kommer göra allt i sin makt för att få en titel i Chelsea medan klubben hellre säkrar en CL plats till nästa år. En frontalkrock av rang…

Manchester United

Manchester United

Skador:Fletcher
Tveksamma:Rafael

Möjlig startelva

De Gea

Jones, Ferdinand, Evans, Evra

Giggs, Carrick, Cleverley, Rooney

Welbeck, Chicharito

Med en säker vinst borta mot Sunderland senast känns det verkligen laddat nu inför en väldigt betydelsefull kvartsfinal i FA-cupen. Avancemang och en biljett till en semifinal mot Manchester City. Det borde vara morot nog.

Senaste matchen mot Sunderland visar mycket tydligt vad som gör Manchester United till ett mästarlag. Det var ingen strålande fotboll men det slutar 1-0 och spelarna presterar precis vad som behövs för att vinna matchen. Skillnaden mellan andra titelkandidater och United är just deras styrka i dessa matcher. Vi kommer ihåg att Sir Alex visade lite oro när matcherna slutade 3-2, 4-2 osv där han menade att vikten av att kunna vinna utan att släppa in mål är otroligt viktig.
Annars tycker jag United visade upp ett bra possessionspel och långa stunder fick inte Sunderland låna bollen. Kreativiteten framåt kom kanske inte upp i normal standard trots fina löpningar av både Kagawa och RVP.
Matchens behållning, som så många gånger förr den här säsongen, var Carrick med hans lugn, täckande av ytor och hans passningsspel.

Hur kommer då laget formera sig mot Chelsea?
De Gea kommer stå om det nu inte blev några komplikationer efter hans smäll mot Vidic.
Backlinjen kommer troligtvis bytas ut helt och om Jones är spelklar får han nog spela nu när Rafael antagligen inte kan starta (om det inte var en riktig försiktighetsåtgärd). Ett mittlås med Rio och Evans är nog att vänta och Evra kommer starta till vänster.

På mittfältet är det bara Carrick som kommer vara kvar från föregående match. Utöver Carrick tror jag att det är Giggs, Cleverley, Welbeck, Nani och Rooney som gör upp om de återstående platserna. En ska bort och jag tror det är Nani som kommer få starta på bänken. Rooney kan mycket väl komma få ha en utgångsposition från kanten.

På topp tror jag det åter är dags för Chicharito att spela mot Chelsea. Han har gjort det bra i flera matcher mot detta motstånd och gjorde mål senast i landslaget. Han är värd sin speltid.

Chelsea

Chelsea

Skador: Romeu
Tveksamma:Cahill, Mata (sjuk?)

Möjlig startelva

Cech

Ivanovic, Luiz, Cahill, Cole

Hazard, Mikel, Mata, Ramires, Oscar

Ba

Ett Chelsea som igår förlorade mot Southampton med 2-1. Chelsea är ganska svåranalyserat för tillfället då de ena stunden kan spela riktigt bra fotboll för att i nästa inte få ut något alls under 90 minuter. Tydligt exempel på detta är senaste matchen mot United då de var totalt utspelade i första halvlek men reste sig och spelade väldigt bra i andra halvlek.

Cech står kvar med mössan i mål även denna matchen.
Backlinjen är lite svårt att sia om. Jag tror Ivanovic kommer få spela till höger. Luiz och Cahill verkar vara Benitez förstaval och bara Cahill är fullt frisk kommer han att spela. Cole har den givnaste platsen och huserar till vänster.

Mittfältet kommer troligtvis balanserats väldigt offensivt med Hazard, Mata och Oscar som de tre kreativa spelarna framåt. Mata har varit sjuk men jag tror inte det stoppar honom. Annars är jag av åsikten att Beitez har gjort rätt som brutit den här trion flera gånger. För mig är den alldeles felbalanserad för att kunna vinna stora matcher.
Mikel kommer spela defensivt på mitten och troligtvis kommer Ramires spela bredvid.

På topp spelar Ba som gjort det ganska bra sen han kom in i Chelsea. Det är en annan filosofi än spelet i Newcastle men Ba har visat prov på mer kunskaper än att jobba med långbollar.

Historik

United – Chelsea

Totalt: 166 | 72-49-45 | 286-230
FA-cupen: 12 | 8-2-2 | 23-10
Sista sex: VVOVFO

Vi har vant oss vid sprakande matcher mellan de här två lagen. Hela 34 mål har gjorts på de 7 senaste matcherna lagen mellan. Jag tror inte det blir ett undantag den här matchen.
United har ett övertag i segrar totalt sett och i FA-cupens historia har United vunnit 8 av 12 möten. Chelsea har varit stabila hemma i FA-cupen i flera år. United vann borta mot Chelsea i FA-cupen säsongen 99 med 2-0.

Chelsea – Manchester United

Turnering: FA-cupen
Plats: Stamford Bridge, London
Tid: Måndag 1 april 13:30
Odds: United 2,75 | Chelsea 2,50 | oavgjort 3,50
TV: Viasat Fotboll (HD)