Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

city it is


Även om Fergie inte kommer att nämna det så ligger det så klart med i laddningen.
Med 15 poäng till godo på oljepojkarna är det de facto 1-6 från hösten 2012 som skruvar upp batterierna hos spelare som Rio, Evra och DDG.
Spelarna vet, både de röda och de blå, att resultatet inte har någon betydelse för vilka som tar hem ligatiteln. Det är redan klart.
Men spelarna vet också, både de röda och de blå, att den här matchen handlar om två saker: Bragging rights för fansen och ett statement från vinnarna.
Tar city hem det kommer Mancini fortsätta hävda att tabellen ljuger, att hans lag är minst lika bra och blablabla.
Tar United hem det är det inget snack om att staden är röd, att Fergie är fullständigt makalös och att den här ligasäsongen sett en slakt av ett miljardbygge som inte många väntat sig i somras. Framförallt inte shejkerna.
Min förhoppning är att Alexander – som hängde på hästtävling med en älskarinna alternativt David Meek i kvinnofejs i går (se bilden) – högaktningsfullt skiter i hur Mancini ställer upp och går all in, helst med en klassisk 4-4-2-uppställning. Och då med två formtoppade ytterspelare som han lyckats trolla fram på träning den här veckan.
Min elva – där jag låtsas om att kanterna är heta:

DDG

Jones – Rio – Vida – Evra

Nani – Carrick – Cleverley – Young

Rooney – RvP

Mer trolig elva:

DDG

Smalling – Rio – Vida – Evra

Carrick – Jones

Valencia – Kagawa – Giggs/Welbeck

RvP

Bänk: Dansken, Evans, Anderson, Scholes, Nani, Giggs/Welbeck, Rooney.

Vida sägs vara 50/50, men med tanke på att han spelade hela matchen trots den ryggskada han nu sägs lida av tror jag inte att det håller honom borta. För att få med en Manchesterpojke i laget även detta derby tror jag att Alexander puttar in Giggs någonstans om nu Jones ska vara med och städa på innerfältet vilket tar bort Cleverley ur ekvationen. Eller så tar han Welbeck för att få med någon som har både benen och hjärtat.

Yttrarna och framförallt Rooney är knäckefrågan. Bänken igen för Croxteths finest va? Det är ju knappast värt att ”riskera” honom om man ska följa Fergies logik att han ”behöver matcher”.

* Det är ALLTID lika nöjsamt att läsa citys svenskafans-sida.

Derbypanelen goes all in.

* Stats:

I höstens derby noterades vi för det lägsta antalet passningar rätt vi haft under hela PL-säsongen. Spelarna satte endast 270 (av 372) till rätt adress.

Bollinnehavet låg på 43,8 procent vilket man också lätt skulle kunna tro var säsongsbotten, men icke då.

Det var borta mot Southampton då motsvarande siffra var 42,7.

* Vad city startar med i morgon?

Helt irrelevant.

Det här ska vinnas om dom så hade fem Messis att tillgå.

För ska det bli party på derby day finns inget utrymme för misslyckanden.

* En repris på det här skulle smaka mumma.

1+3 på Cantona = RvP.

3+0 på Kanchelskis = Valencia.

Tack på förhand.

* Oerhört skönt att se Shaun Maloney smeka in 1-1 på Loftus Road. Nu talar en del för att BÅDE QPR och Sunderland kan trilla ner i Championship.

Payback’s a bitch, eh?