Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Aston Villa

På väg mot ligatitel nr. 20

I morgon kan Manchester United vinna Engelska Ligan, Premier League numera, för 20:e gången. Efter att Tottenham Hotspur i dag slog Manchester city med 3-1 är förutsättningarna tämligen enkla: vinst för United på Old Trafford mot Aston Villa och ligatiteln är ett faktum.

Manchester United

Manchester United

Skador: Scholes, Fletcher, Young
Position: 1 | 33 | 26-3-4 | 75-35 | 81
Form (PL): VVVFVO (senaste matchen sist)
Disciplin (PL): 48 GK, 0 RK
Bästa målskytt (PL): Robin van Persie [21]

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra
Welbeck, Carrick, Cleverley, Kagawa
Rooney, Van Persie

United kommer till spel med följande trupp: De Gea, Lindegaard, Rafael, Smalling, Jones, Vidic, Ferdinand, Evans, Evra, Buttner, Nani, Valencia, Powell, Carrick, Anderson, Cleverley, Giggs, Kagawa, Van Persie, Rooney, Hernandez och Welbeck.

I veckan stod det klart att Young missar resten av säsongen med en ankelskada. I övrigt är Scholes inte med i truppen mot bakgrund av en knäskada. Vidic har troligen återhämtat sig efter ett par tuffa dueller med Carroll i veckans match mot West Ham på Upton Park. Noterbart är att Anderson åter är i truppen efter ett par matchers frånvaro.

Sir Alex Ferguson lär starta med ett starkt lag inför ett förväntansfullt Old Trafford. De Gea, Rafael, Vidic, Rio och Evra startar troligen i de defensiva lagdelarna. Vilka som startar i mittfält och anfall är oerhört svårt att förutspå. Veckans match mot West Ham (2-2 på Upton Park) gav emellertid tre besked: 1.) Valencias form tycks, äntligen, vara på uppgång, 2.) Kagawa börjar se ut som den klasspelare många tror/trodde att han är och 3.) Rooneys insats var svag. Detta till trots hoppas undertecknad att Welbeck, Carrick, Cleverley, Kagawa, Rooney och RvP startar. Welbeck och Cleverley torde vara spelsugna och Rooneys form kan vända snabbt till det positiva. På bänken återfinns sannolikt Amos, Evans, Smalling (Nani), Giggs (Anderson), Hernandez, Powell och Jones.

Aston Villa

Aston Villa

Skador: Gardner, Herd, Albrighton, Dunne, Petrov
Position: 17 | 33 | 8-10-15 | 36-60 | 34
Form (PL): FVVFVO
Disciplin (PL): 67 GK, 2 RK
Bästa målskytt (PL): Christian Benteke [15]

Möjlig startelva

Guzan
Lowton, Vlaar, Baker, Bennett
Agbonlahor, Westwood, N’Zogbia, Delph, Weimann
Benteke

Aston Villa presenterar följande trupp till matchen: Guzan, Given, Lowton, Vlaar, Clark, Lichaj, Stevens, Baker, Bennett, Sylla, El Ahmadi, Ireland, Westwood, Dawkins, N’Zogbia, Bannan, Holman, Benteke, Agbonlahor, Bent, Bowery och Weimann. I Villa är Gardner ännu ej spelklar och sedan tidigare är Herd, Albrighton och Dunne skadade. Bortalaget har allt att spela för, vilket gör detta till en mycket svår match för United. Villa ligger på 17 plats, tre poäng före Wigan Athletic. Båda lagen har spelat 33 matcher. Bortalaget har haft en mindre bra säsong, med bland annat en förlust om 0-8 mot stadsdelen Chelsea. I laget finns emellertid den duktige Benteke, som gjort 15 mål i PL.

Historik

United mot Aston Villa

Totalt: 179 | 92-38-49 | 326-238
Ligan: 159 | 79-37-43 | 286-211
Hemma: 87 | 58-17-12 | 185-76
Sista sex: VOVVVV
Sista sex på Old Trafford: VVVFVV


2012-11-10 PL Villa – United 2-3
2012-04-15 PL United – Villa 4-0
2011-12-03 PL Villa – United 0-1

I höstas vände United 0-2 till 3-2 på Villa Park (den 10 november 2012) efter ett två mål av Chicarito. Den gången var det Weimann som gjorde hemmalagets båda mål.

Manchester United – Aston Villa

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Måndag 22 april 21.00
Domare: Anthony Taylor
Odds: United 1,22 | Aston Villa 10,50 | oavgjort 6,50
TV: Viasat Fotboll (HD)