Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson hoppas att Chicharito och Rio stannar

Sir Alex Ferguson hoppas att både Javier Hernandez och Rio Ferdinand kommer att vara kvar i United när nästa säsong börjar. Ferguson pratar också om en eventuell ligaseger och hur detta lag i så fall skulle rankas mot andra mästarlag.

Det har spekulerats i att Chicharito ska lämna United i sommar. Mexikanen är mycket populär i United och en utmärkt målskytt, han får emellertid begränsat med speltid och få skulle klandra Chicharito om han sökte sig till en klubb där han är garanterad mer speltid. Liksom Uniteds supportrar hoppas Sir Alex Ferguson att Chicharito ska stanna i United:

”Det finns ingen anledning att tro att det här inte är platsen för honom. Vi hoppas att han känner att han har bidragit. Han har gjort 16 mål. När han kom in härom kvällen [mot West Ham] var hans rörelse fantastisk. Han skapade massor av öppningar för oss.

”Jag tyckte att vi hade ganska mycket otur som inte vann det. Deras målvakt gjorde ett par räddningar, ett skott räddades på linjen och han hade väldig otur med en nick. Hernandez har de här sakerna i sitt skåp hela tiden. Hans entusiasm för att spela är alltid där.”

Ferdinands kontrakt går ut i sommar

Rio Ferdinands kontrakt med Manchester United går ut nu i sommar och det finns definitivt en risk att han gör sin sista säsong i United. Ferguson tror emellertid att det bästa för Ferdinand är att stanna i United:

”Jag har pratat med Rio. Just nu är han mer oroad över att hitta en motståndare till sin testimonialmatch. Han jobbar på det för tillfället. Vi vill att han ska stanna och givetvis är jag säker på att hans representanter kommer att diskutera saker med David Gill. Jag skulle inte tro att [en flytt utomlands] skulle vara det bästa för honom.”

Ligatiteln kan säkras mot Villa

Om United besegrar Aston Villa på måndagskvällen säkrar man klubbens 20:e ligatitel. För Sir Alex Ferguson kvittar det dock hur en titel säkras:

”Inte för mig, jag är glad om det händer [när United inte spelar]. Det har hänt några gånger. När Oldham slog Villa på Villa Park [1993] var jag på golfbanan och när Liverpool och Newcastle [båda] spelade oavgjort i London på samma kväll [1997] var jag på gymmet i Mottram Hall. Det var ett annat tillfälle när Coventry slog Blackburn i en kvällsmatch på en måndag [1994], jag tittade på snooker, VM-finalen var på. Sedan var det Leedsmatchen när Peter Reid var ansvarig [2003] när Viduka gjorde ett par och de slog [Arsenal].”

Ferguson kommer inte att vara mer stolt över den här ligatiteln än någon annan. Han är dock sugen på slå Chelseas rekord på 95 poäng från 2005, då krävs dock att United vinner lagets resterande fem matcher, något Ferguson menar är möjligt:

”Inte mer stolt än jag var vid de tidigare 12. Det är inte en enkel liga att vinna. Den första var den som öppnade dörren för oss, dock.

”Om vi vinner ligan måste laget övervägas i termer av andra lag. [Att slå Chelseas poängrekord] är inte alls bortom laget. Om du frågar om Manchester United kan vinna fem matcher i rad, ja hur många gånger har vi gjort det? Så det är inte bortom oss. Vad som kan skapa mer förståelse för det lag vi har det här året är hur många poäng vi får. Vi vann ligan 1993 med någonting som 84 poäng [då på 42 matcher, red. anm.]. Vi har också vunnit ligan med 91 poäng och har slutat tvåa med 91 poäng, bakom Chelsea. Det måste beaktas i termer av bedömning mot andra lag, men det bryr jag mig egentligen inte om.

”Men sättet vi tar oss an det är ganska bra och svaret i onsdags var fantastiskt, på en arena som är en svår plats att åka till och med det sätt de spelare och sätter dig under press med fasta situationer. Jag tycker att vi är stolta över att spelarna kom ut ur det och det kommer inte att bli något slarv från spelarna. Det finns en återhämtningsförmåga, kontinuiteten har varit bra och som alla tidigare lag så ger de aldrig upp och det är fakta. Den här klubbens historia, mer än något annat, är vad spelarna som har varit här i två eller tre år tar in och gör bra. Jag tror att det är dessa kvaliteter som har hjälpt dem att vara där de är just nu.”


Källor: Manutd.com, Guardian.co.uk