Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Watching, loving, crying


1992 bildades Premier League.
Det var inte ett beslut som Alex Ferguson uppskattade. Tvärtom. Han uttryckte direkt sin avsky för projektet:
”The Premier League is a piece of nonsense. Its introduction this season has done the reputation of the clubs no good whatsoever and it has in fact alienated a great many supporters. I can imagine punters talking in the pubs and asking, ”What the hell is going on her, what’s it all about, is there anything different in the new set-up except a fancy name?”.
Det var då det.
På den tiden då klubben och Fergie fortfarande var kvar på någorlunda samma nivå och businessen inte hade snurrat igång med monsterfart.
Fast forward 21 år så kan vi nog utan att ta i konstatera att det var en hel del som blev annorlunda jämfört med gamla Division 1 och det har gagnat både United och Fergie hyfsat bra. För att inte tala om hur de här två decennierna varit för oss fans.
I kväll, strax före klockan 23, kan titel nummer 13 i ”nonsensligan” vara verklighet.
Arsenal och Chelsea skuggar på 3 var.
Vi har blivit så pass bortskämda att jag redan 30 mars kan skriva att guldet är klart, vi kan diskutera när och var vi helst vill att det ska säkras och vi kan dessutom känna ett styng av besvikelse att det inte blir fler titlar den här säsongen.
Så pass långt framme är Manchester United. Och denna upplaga ska alltså enligt många vara den sämsta att vinna en titel av samtliga Fergies lag. Det här laget som snart varit Englands allra främsta två av de tre senaste åren och det tredje året bara sekunder ifrån att vara just detta.
Det är till att ha höga krav.
Men när Nemanja Vidic den 12 maj höjer engelsk fotbolls finaste pris i skyn igen, precis som bland andra Gary Neville, Ryan Giggs, Roy Keane, Eric Cantona, Steve Bruce, Bryan Robson, Denis Law, Roger Byrne och Johnny Carey före honom, struntar vi lika högaktningsfullt i våra egna förhoppningar om ännu fler titlar.
Då är det enda som spelar någon roll nuet.
För det finns ingenting som är vackrare i vår värld än att bevittna just detta.
 
 
Registrera dig på Betclic.com via MUSS-bloggen och få 200 kr att spela för!