Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fyra spelare i årets lag

Fyra Unitedspelare – David de Gea, Rio Ferdinand, Michael Carrick och Robin van Persie – fick plats i årets lag i engelsk fotboll. Dessutom utsågs Wilfried Zaha, nyförvärv inför nästa säsong, till årets spelare i Championship. Tottenhams Gareth Bale utsågs till årets spelare i engelsk fotboll.

PFA Awards 2013

Årets spelare: Gareth Bale (Tottenham)
Årets unga spelare: Gareth Bale (Tottenham)
Årets spelare i Championship: Wilfried Zaha (Crystal Palace)

Årets lag

David de Gea (United)
Pablo Zabaleta (Manchester city)
Rio Ferdinand (United)
Jan Vertonghen (Tottenham)
Leighton Baines (Everton)
Eden Hazard (Chelsea)
Juan Mata (Chelsea)
Michael Carrick (United)
Gareth Bale (Tottenham)
Luiz Suarez (Liverpool)
Robin van Persie (United)

Det är spelarföreningen – Professional Footballers’ Association, PFA – som i sin årliga omröstning har valt ut de bästa spelarna i den engelska fotbollen. Till årets spelare – PFA Players’ Player of the Year – utsågs i år Tottenhams vänsterytter Gareth Bale, andra priset för honom då Bale även vann 2011. Uniteds nominerade spelare Michael Carrick och Robin van Persie blev därmed utan pris. Bale utsågs även till årets unga spelare, där United hade Danny Welbeck nominerad.

United dominerar, som ett mästarlag bör, dock när det kommer till årets lag. United har hela fyra spelare i laget – David de Gea, Rio Ferdinand, Michael Carrick och Robin van Persie.

Årets målvakt i engelsk fotboll är alltså Uniteds David de Gea. En överraskning, men en mycket välförtjänt titel för den unge spanjoren – som obegripligt nog inte var nominerad till årets unga spelare – måste man säga.

I backlinjen tar veteranen Rio Ferdinand plats på nytt. Totalt är det sjätte gången som Ferdinand tar plats i årets lag. Tidigare har han varit med i årets lag 2002 (då han spelade för Leeds), 2005, 2007, 2008 och 2009.

På mittfältet tar Michael Carrick plats i årets lag för första gången, han var dock med i årets lag i Division One 2004 då han spelade för West Ham. Sannerligen välförtjänt.

I anfallet hittar vi förstås Robin van Persie, som kommer att vinna skytteligan i Premier League den här säsongen. Van Persie var med i laget även förra året, då han spelade för Arsenal och dessutom utsågs till årets spelare.

Vi noterar dessutom att Wilfried Zaha utsågs till årets spelare i Championship. Zaha kommer som bekant att spela för United nästa säsong och det är onekligen ett spännande nyförvärv, även om de flesta av oss knappt har sett honom spela.


Källor: Manutd.com, Wikipedia, @suttonnick