Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Blandade uttalanden om David Moyes

Vid det här laget kan ingen ha missat att David Moyes kommer att ta över efter Sir Alex Ferguson. Moyes tillträder som manager den 1 juli och har skrivit på ett sexårskontrakt med United. Här följer ett gäng blandade kommentarer om Uniteds nya manager.

Denis Irwin

”Jag tycker att det är ett fantastiskt val att ta in David Moyes, det gör jag verkligen. Han är en manager som kommer att föra med sig stabilitet till klubben. Han är väldigt mycket gjord av samma stoft som Sir Alex, en skotte med fantastisk arbetsmoral och han kommer att kräva att spelarna jobbar hårt för att bli framgångsrika.

”Han har gjort ett fantastiskt jobb i Everton, med begränsade resurser. Många experter säger att han inte har vunnit någonting men han har inte haft resurserna att vinna någonting. […] Vem som än fick jobbet efter Sir Alex skulle aldrig få det enkelt men han har skrivit på ett sexårskontrakt, vilket ger honom tid. Alla kan behöva visa lite tålamod. […]

”Jag skulle inte säga att David kommer att förändra för mycket, för snabbt. Jag tror att han kommer att se på det och ta med sig sin egen stil och personlighet till laget. Men jag tror att det klubben tittar efter är att David ska komma in och fortsätta det arbete Sir Alex har gjort.

”Vi ser alla fram emot att han ska komma till Old Trafford. Han börjar den 1 juli […] [och när han kommer] kan han koncentrera sig på saker här, ta in sina egna spelare och slå fast sin aktoritet. Det är en utmaning men som en spelare vill du spela för den bästa klubben i världen och som en manager kommer du att känna exakt likadant. Det är en möjlighet som inte kommer runt så ofta och kommer verkligen att se fram emot det.”

Steve McClaren

”Moyes har nästan en identisk arbetsmoral, karaktär och tävlingsinstinkt som Sir Alex men han fick den långa livslängden i Everton. Nyckeln kommer att vara att ha Sir Alex vid sidan om honom och de kommer överens, vilket jag vet att de kommer att göra, är det mästaren och lärjungen.”

Steve Bruce

”Han är gjord av samma tyg [som Sir Alex]. Det skulle inte överraska mig om han fick jobbet och jag är säker på att han skulle vara väldigt framgångsrik. Han har inte haft stora ekonomiska tillgångar men han har ändå lyckats sätta ihop ett Evertonlag som bekvämt slutar topp tio.”

Tim Howard

”David Moyes har ett riktigt bra recept för framgång. Han tar inte bara in varenda bra spelare som är tillgänglig. Han tar in spelare som kan spela på två positioner och också köper [klubben livssyn]. Och sedan guidar han dem vidare. Han är otrolig på att motivera och han blir bättre på det varje år.”

Phil Neville

”Hans metod är att pusha dig till dina gränser på träning och sedan är matchen enkel. Han har utvecklats som en manager också eftersom han har sett på saker olika. Han har gått från ett brittiskt, solitt lag till ett mer utländskt lag med lite mer flärd. David Moyes lags DNA är tydligt – hårt arbete, energi, lagkänsla och kämpaanda.”

Gary Lineker

”Jag tror att David Moyes kommer att vara en utmärkt utnämning av Manchester United men en fruktansvärd för Everton. Han är väldigt respekterad inom sporten och han kommer omedelbart att få spelarnas respekt.”

Denis Law

”David har gjort ett enastående arbete i Everton. Alex hade vunnit cupvinnarcupen med Aberdeen men var inte erfaren i Europacupen heller och, som vi alla vet, så gick han vidare till att vinna den. Jag tror att det finns en tid för alla managers att vara den första att göra något och Moyes rekord har varit förträffligt.”

Bill Kenwright (Evertons ordförande)

”Han är en fantastisk manager och Manchester United är väldigt lyckliga. Det kommer att vara tufft för alla evertonians att säga hej då till honom, han är en fantastisk manager. Låt oss vara ärliga, vi kunde inte stå i vägen för honom eftersom han är utan kontrakt. […]

”Han har varit en signifikant manager för elva år och jag vet, jag är ganska övertygad, om att evertonians endast kommer att se på David Moyes med tacksamhet och beundran.”


Källor: Manutd.com, Guardian.co.uk, Skysports.com