Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tidningarna: Rooney vill lämna United

Onsdagen avslutades med rapporter i media om att Wayne Rooney för två veckor sedan lämnade in en transferansökan till Sir Alex Ferguson, något som Ferguson ska ha avslagit. Samtidigt beräknas David Moyes annonseras som ny manager för Manchester United på torsdagen.

För två veckor sedan ska Wayne Rooney på ett möte med Sir Alex Ferguson ha uttryckt sin önskan om att få lämna United. Rooney förmodas vara missnöjd med sin nuvarande status i laget och samtidigt önska en nystart på karriären. Ferguson ska emellertid ha avslagit Rooneys önskan med en förklaring om att Rooney, som har två år kvar på sitt kontrakt med United, alltjämt har en framtid i United.

Här kan undertecknad inte låta bli att notera att Rooney 2010 lämnade in en transferansökan då han ansåg att United saknade ambitioner medan han nu alltså, sedan United i enlighet med Rooneys önskan värvat spelare, uppges ha lämnat in en transferansökan för att han inte har den status i laget han önskar.

En talesperson för United sa på onsdagskvällen: ”Wayne Rooney är inte till salu.”

En av de första utmaningarna i United för David Moyes, Fergusons förmodade ersättare, blir således att övertyga Rooney att stanna. Moyes var Rooneys första manager då Rooney slog igenom som en pojkspoling i Everton. De hamnade emellertid i onåd med varandra vilket slutade med att Moyes, framgångsrikt, stämde Rooney för förtal sedan Rooney i sin självbiografi skrev att Moyes i stort sett tvinade bort Rooney från Everton. Rooney bad emellertid om ursäkt senare och de båda förmodas nu ha en bra relation igen.

Paris Saint-Germain, Chelsea och Bayern München uppges vara de klubbar som ska kunna signera Rooney. Här ska dock påpekas att Rooneys transferansökan alltså kom innan Ferguson annonserade att han ska sluta. Med en ny manager på plats kan dynamiken förändras och Rooney kan eventuellt omvärdera sitt beslut.

I de vildaste av spekulationer nämns dessutom Cristiano Ronaldo som en tänkbar värvning för United om Rooney lämnar. The Telegraph skriver emellertid att en sådan affär först måste godkännas av Moyes. Fullständigt bisarrt om ni frågar mig. Inte att Moyes behöver tillfrågas men den minsta antydan på att en manager inte skulle vilja värva Ronaldo.

Moyes förmodas annonseras som ny manager i United under torsdagen

När det gäller David Moyes så berättar de senaste rapporterna att han kommer att presenteras som ny manager för United redan under torsdagen. Moyes, vars kontrakt med Everton tar slut i sommar, ska ha träffat Bill Kenwright, Evertons ordförande, i London på onsdagen och meddelat sin stundande flytt.

United uppges ha agerat i smyg i diskussionerna med Moyes och detta ska ha överraskat Everton ordentligt. Everton uppges också vara missnöjda över att inte ha kontaktats av United men då Moyes kontrakt alltså går ut i sommar fanns det inget formellt krav på United att meddela Everton.

United uppges vidare tidigt ha identifierat Moyes som Fergusons efterträdare och Jose Mourinho ska aldrig ha varit aktuell. Ferguson sägs ha meddelat sitt besked till David Gill och familjen Glazer redan i februari och Moyes uppges vidare vara identifierad av Ferguson själv som den bästa kandidaten.


Källor: Telegraph.co.uk, Guardian.co.uk