Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United slutade fyra i Blue Stars/FIFA Youth Cup

Uniteds trupp:

Målvakter: Jonny Sutherland, Joel Castro Pereira
Försvarare: Liam Grimshaw, Nicholas Ioannou, Reece James, Donald Love, Luke McCullough, Tom Thorpe
Mittfältare: Larnell Cole, Mats Daehli, Charni Ekangamene, Ben Pearson, Andreas Pereira, James Weir
Anfallare: Jack Barmby, Adnan Januzaj, Tom Lawrence, James Wilson

United har som tradition att deltaga i turneringen som går av stapeln i Zurich. En blandning mellan U18- och U21-spelare ledda av U21-tränaren Warren Joyce vann sammanlagt tre matcher, spelade en oavgjord och förlorade en match vilket till slut ledde till en fjärdeplats.

United inledde under gårdagen med spel mot FC Blue Stars där United vann med 1-0 efter mål av Adnan Januzaj. Samma resultat och samma målskytt visade det sig bli i andra matchen mot Torino innan man avslutade med en 0-0-match mot Zurich innan dagen var över.

United ställdes sedan mot Zenit St Petersburgh, en match som vanns av United med 2-1 efter att United legat under med 1-0 vände Januzaj på det själv och satte två mål. Det räckte dock inte till en förstaplats i gruppen på grund av sämre målskillnad gentemot Zurich och United fick spela match om tredjeplats mot Basel där det blev förlust med 2-0.

Trots en fjärdeplats blev Adnan Januzaj utsedd till turneringens bästa spelare. Inte konstigt med tanke på att han gjorde Uniteds samtliga mål.


Källa: manutd.com