Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Omöjligt att säga nej till United

David Moyes har talat offentligt för första gången sedan han det blev klart att han är Uniteds nästa manager. Moyes väljer dock att fokusera på Everton som han beskriver som en fantastisk klubb.

”Fansen har varit fantastiska mot mig från dag ett här. Jag skulle vilja säga tack för den support som de alltid har gett mig,” sa Moyes. ”Det var ett väldigt svårt att möta med ordföranden den här veckan. Jag har stor respekt för honom och vi har haft ett fantastiskt förhållande. Ordföranden har aldrig varit kritisk mot mig och han har alltid försökt att ge mig allt han verkligen kan för att stödja mig.

”Jag hade inte planerat att lämna. Mitt kontrakt var på väg att gå ut men vi planerade för försäsongen. Allt vi någonsin gör här är att fortsätta planera.”

På frågan om han funderade på att tacka nej till United fanns det dock bara ett svar: ”Jag måste vara ärlig och säga nej.”

Moyes avslutar nu en elva år lång period i Everton. Hans Everton tar emot West Ham på Goodison i helgen och avslutar sedan med en bortamatch mot Chelsea, vilket ger Moyes en chans att försämra (en missad Champions League-plats för Chelsea ger dem sämre förutsättningar inför nästa säsong) en av Uniteds värsta konkurrenter. Moyes tror att det kommer att bli en känslosam avslutning men han vill att det ska handla om Everton och inte om David Moyes.

”Jag tror att söndag kommer att vara känslosam eftersom jag har varit så nära spelarna och folket runt Goodison. Som en manager har jag kanske mjuknat. Jag hoppas att jag inte har förlorat den där intensiteten men kanske lärt att använda den på rätt sätt.

”Jag är säker på att det kommer att vara massor av bra människor som är intresserade av det här jobbet. Och det är inte konstigt, för det här är ett fantastiskt ställe att arbeta på. Vem som en kommer in som manager kommer att få en välskött klubb, en fantastisk uppsättning av spelare. Jag är besviken att lämna en så fantastisk klubb.

”Den här klubben, när jag tog över, famlade runt i botten av ligan. Nu tävlar vi runt femte eller sjätte plats varje säsong. När jag kom in och nämnde ’folkets klubb’ var det från mitt hjärta, det var så jag kände för klubben. De elva åren har inte gjort mig besviken.

”Spelarna det här året har varit exceptionella och jag skulle hata om söndag och nästa vecka skulle handla om David Moyes.”


Källa: Skysports.com