Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Swansea

Sista föreställningen på Old Trafford för Sir Alex Ferguson

I morgon går Sir Alex Ferguson in på Old Trafford som sista gången, som tränare det vill säga. Skotten annonserade det tråkiga beskedet tidigare i veckan att han efter nästan 27 år som huvudtränare för United efter säsongen lägger av.

United, som säkert vetat om beslutet en längre tid, presenterade den 9 maj David Moyes som ny tränare. Motståndarna i morgon heter Swansea, men inget av lagen har något att spela för. Matchen kommer att kommas ihåg av helt andra anledningar.

Manchester United

Manchester United

Skador: Fletcher (sjuk, augusti), Welbeck (knä, 19 maj), Young (vrist, augusti)
Avstängd: Rafael (match ett av tre)
Position: 1 | 36 | 27-4-5 | 79-37 | 85
Form (PL): FVOVOF (senaste matchen sist)
Disciplin (PL): 56 GK, 1 RK
Bästa målskytt (PL): Van Persie [25]

Möjlig startelva

De Gea
Jones, Rio, Vidic, Evra
Valencia, Carrick, Scholes, Giggs
Van Persie, Chicarito

United presenterar följande trupp: De Gea, Lindegaard; Evans, Jones, Ferdinand, Vidic, Buttner, Smalling, Evra; Cleverley, Giggs, Anderson, Scholes, Carrick, Nani, Valencia; Kagawa, Rooney, Welbeck, Chicharito och van Persie. Brassen Rafael missar matchen efter den onödiga utvisningen mot stadsdelen Chelsea förra matchen. Det är även osäkert om Rooney kommer att delta, efter att det återigen cirkulerar rykten om att han vill lämna United.

En trolig startuppställning kan vara: DDG, Jones, Rio, Vidic, Evra, Valencia, Carrick, Scholes, Giggs, van Persie och Chicarito. Bänken kan då tänkas utgöras av Lindegaard, Welbeck (Rooney), Evans, Kagawa (Smalling), Cleverley, Anderson och Nani. Förutom Sir Alex pekar det mesta mot att morgondagen kan komma att innebära Scholes´ sista framträdande på Old Trafford. Inget har framkommit som talar om det motsatta. Det förmodas då att SAF spelar en rak 4-4-2-uppställning. Welbeck återfinns troligen på bänken efter sin knäskada.

Swansea City

Swansea City

Skador: Rangel, Vorm
Tveksamma: Flores, Ki, Lamah, Michu
Position: 9 | 36 | 11-13-12 | 46-46 | 46
Form (PL): FOOFOV
Disciplin (PL): 57 GK, 2 RK
Bästa målskytt (PL): Michu [17]

Möjlig startelva

Tremmel
Tiendalli, Williams, Flores, Davies
Britton, De Guzman
Dyer, Routledge, Hernandez
Michu

Swansea presenterar följande turpp: Tremmel, Cornell; Tiendalli, A. Williams, Monk, Davies, Taylor, Bartley; Routledge, Britton, Pablo Hernandez, Agustien, De Guzman, Dyer; Schechter, Donnelly och Moore.

Rangel, Flores, Sung-Yeung och Michu är osäkra. Detsamma gäller målvakten Vorm, vilken fick en huvudskada i veckans bortamatch mot Wigan Athletic. Laget från Wales ligger på nionde plats med 46 poäng, ett mycket bra resultat för Michael Laudrups mannar. Bäste målskytt för klubben är Michu med 17 fullträffar i ligan och 21 totalt under säsongen.

Historik

United mot Swansea

Totalt: 19 | 8-5-6 | 28-21
Ligan: 19 | 8-5-6 | 28-21
Hemma: 9 | 7-2-0 | 20-6
Sista sex: FOVVVO
Sista sex på Old Trafford: VVVVVV


2012-12-23 PL Swansea – United 1-1
2012-05-06 PL United – Swansea 2-0
2011-11-19 PL Swansea – United 0-1

I fall United vinner sina sista två matcher (den sista mot West Bromwich Albion på bortaplan) får de samma poäng som säsongen 1999/2000 och tangerar då sitt eget poängrekord i engelska ligan.

Manchester United – Swansea City

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Söndag 12 maj 17.00
Domare: Jon Moss
Odds: United 1,25 | Swansea 10,5 | oavgjort 5,75
TV: Viasat Fotboll (HD)