Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Chelsea

Innan tiderna förändras spelade United för en vecka sedan en ligamatch mot Chelsea. Ferguson valde en relativt svag elva och till slut kunde gästerna vinna med matchens enda mål.

Man kan efter matchen tycka att domaren stod för en svag insats. Jag tycker att United skulle ha haft en frispark i situationen som föranleder Chelseas mål och jag klandrar både Webb och Luiz femtioelva gånger innan jag klandrar Rafael för utvisningen. Men det är som det är.

Jag såg matchen på plats och har inte haft någon tanke på att se den igen. Så ni för ta betygen med det i åtanke.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Anders Lindegaard
6

Med ligatiteln säkrad fick så Lindegaard äntligen chansen i mål igen. Inledningsvis märktes det att han var ringrostig, han låg lite efter i flera ageranden och hade bitvis problem med sin position – ja, han var inte riktigt på tårna helt enkelt. Han spelade emellertid upp sig efterhand och det är svårt att klandra honom för målet, även om jag tror att De Gea hade räddat. Mycket tyder på att Lindegaard kommer att söka sig till en ny klubb i sommar och det är förmodligen bäst för alla parter.

Rafael da Silva
7,5

Utvisad 89. Jag tänker som sagt inte klandra honom alls för utvisningen. Han borde ha haft frispark ett par gånger om innan han måttar en tämligen lös spark mot Luiz som därefter beter sig svinaktigt, lite som det passar en Chelseaspelare. Innan utvisningen gör Rafael som vanligt en stabil insats på högerbacken och jag tycker att han är lagets bästa spelare. Han kan sammanfatta en utmärkt säsong men utvisningen betyder tyvärr att han missar premiären nästa säsong.

Jonny Evans
7

Jonny Evans har växt ut till en utmärkt mittback och tiden då man kände oro när Evans startade istället för Rio eller Vidic är borta. Mot Chelsea gör han på nytt en stabil insats, även om han den här gången tyvärr inte fick frispark efter att ha sparkat en motståndare i huvudet.

Nemanja Vidic
7

Varnad. Det tog sin lilla tid men nu är kaptenen tillbaka i normal form efter skadorna. Hans utmaning framöver är att hålla kroppen frisk, lyckas han med det finns det ingen anledning att tro annat än att han kommer att vara en fantastisk ledare i några år till.

Patrice Evra
6

Evra har gjort en fin säsong men mot Chelsea har han en match där han lite för ofta väljer att jogga hem. Förmodligen har han dispens att agera så – annars hade ju Ferguson inte fortsatt spela honom – men det ser alltjämt trist ut. Jag tycker inte att United behöver en ny vänsterback men Evra är förmodligen oroad att Moyes ska ta med sig Baines.

Antonio Valencia
5

Utbytt 90. Det har sett lite bättre ut i några matcher men mot Chelsea var Valencia tillbaka i samma form som har präglat majoriteten av hans insatser säsongen 2012/13. Han springer, men så värst mycket mer händer inte. Han är för feg (vad gäller att utmana och att välja svåra lösningar) och han har alldeles för dålig kvalitet på sina inlägg. Handlar det bara om självförtroende?

Anderson
6,5

Utbytt 69. Det är svårt att se att Anderson ska vara en del av Moyes lag. Han har ändå en del bra kvaliteter och han visar stundom dessa mot Chelsea. Sen har han en del mindre smickrande kvaliteter, där det faktum att han omöjligen orkar springa i 90 minuter är högst på listan.

Phil Jones
6

Varnad. Mittback, högerback, central mittfältare. Positionsbytena är så snabba och vanliga att inte ens Jones hänger med. Det finns mycket vi gillar hos Jones, han är en krigare som alltid sätter laget först. Sämre är han på att sparkar fotbollar i mål. Hans utmaning nu är att hitta en ordinarie plats i laget, min känsla är att det förmodligen blir bra vilken position det än blir.

Tom Cleverley
5

Utbytt 68. Så var då Cleverley tillbaka i ligaspel efter en lång frånvaro. Att det den här gången bara blev 68 minuter berodde nog mer på insatsen än på orken – som annars brukar vara det främsta problemet. Han sprang mest omkring utan att uträtta något alls. Han kan förvisso skylla på ringrost men det ter sig mest som en dålig ursäkt. Om det känns självklart att Anderson inte har någon framtid under Moyes så blir det mer intressant att se hur framtiden utvecklas för Cleverley.

Ryan Giggs
7

Uniteds bästa offensiva spelare var, som så många gånger förr, Ryan Giggs. Framför allt tar vi med oss den fina passningen till Van Persie. Vi tar också med oss att han verkar vilja slåss med hela Chelsea efter att Luiz fuskade ut Rafael. Den inställningen som Giggs visar där går inte att köpa för pengar. En legoknekt bryr sig inte om vad som händer i en match där ligan redan är avgjord. För Ryan Giggs är den matchen lika viktig som alla andra matcher.

Robin van Persie
6

Van Persie lämnar planen mållös utan att ha gjort något större väsen av sig. Den missade mottagningen – eller om det var ett misslyckat avslut – på Giggs formidabla passning illustrerar lite Van Persies dag.

Alexander Buttner
n/a

Inbytt 68. Buttner byttes in som vänsterytter. Han såg inte ut som en vänsterytter.

Wayne Rooney
n/a

Inbytt 69. Bänkad igen men får lite liv i matchen när han kommer in. Lyckas dock inte stå för någon avgörande insats.

Javier Hernandez
n/a

Inbytt 90. Sent inhopp, alldeles för sent i mitt tycke.