Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En röd parad genom Manchester

Fantastiska scener utspelades på måndagen i Manchester då stadens mästarlag åkte bussparad genom stadens gator. United firade klubbens 20:e ligatitel med en svårslagen parad genom staden.

Det sägs att uppemot 670 000 människor befann sig på Manchester gator för att hylla Uniteds mästarlag, då Uniteds buss tog vägen från Old Trafford till Albert Square i centrala Manchester. På Deansgate hängde massor av folk i byggnadsställningar och det var sällan skådade scener som uppvisades.

Sir Alex Ferguson, Paul Scholes och Ryan Giggs menade samtliga att årets parad till och med överträffade paraden efter trippeln 1999. Möjligen spelade det in att det var sista chansen för Manchesters bor att tacka den magnifika managern Ferguson och geniet Scholes.

Under paradens gång passade MUTV på att ta ett kortare snack med flera av spelarna och här följer några utvalda ord av vad som sades. Vi börjar dock, förstås, med Sir Alex Ferguson som innan paraden började pratade till publiken som samlats vid Old Trafford:

”Det här är fantastiskt. Jag är mer glad för er skull än något annat. Det är fantastiskt att gå igenom ett ligaprogram på 38 matcher och vinna ligan med stil och en fantastisk uppsättning spelare.

”Igår var en dag jag aldrig kommer att glömma och jag tackar er för det. Det var underbart. Hela min familj kommer aldrig att glömma det. Det kommer att leva i mina barnbarns minnen i många, många år. Och till sist, vi ska iväg på paraden nu, å spelarnas vägnar, tack för ert stöd.

”Och bara en annan sak. Imorgon kväll spelar vårt U21-lag mot Liverpool, det där packet från andra sidan gatan. Jag hoppas att några av er kommer och hejar fram de unga pojkarna.

”Tack. Allt det bästa!”

Uniteds U21-lag möter Liverpool på Old Trafford i semifinalen i U21-ligan.

Senare utmanade Ferguson laget att fortsätta och vinna titeln både 2014 och 2015 och därmed igen vinna tre raka ligatitlar: ”Vi har en ung trupp, med massor av bra unga spelare, som kommer att bli bättre. Det stora testet nu är att vinna den tre gånger i rad. Jag hoppas att pojkarna kan göra det.”

Paul Scholes

Paul Scholes lägger nu skorna på hyllan och även om han försökte så hittades han av tevekamerorna. Då passade han på att ta till några stora ord och menar till och med att årets parad var bättre än 1999:

”Jag tror att vi kommer att minnas det här en lång tid. Scenerna här är fantastiska. Jag vet att vi vann trippeln 1999 men jag kommer inte ihåg att det var något i stil med det här. Det här är otroligt och det är dubbelt så speciellt för managern efter hans sista match på Old Trafford. Fansen har kommit ut för att säga hej då, vilket är trevligt.

”Jag tror att managern är den största attraktionen idag men det var en stor säsong efter misslyckandet förra året. Vi visste att vi var tvingade att studsa tillbaka och vi har lyckats med det. Du ser vad det kan göra med dig. Allt hårt arbete är värt det när du ser så här många människor komma hit och se så glada ut.

”Nej [jag kommer inte att övertalas att göra comeback]. Jag vet att det är den rätta tiden. Men det här är briljant och ett fantastiskt sätt att sluta på. Du kan inte fråga efter mer än att vinna ligan.

”United betyder verkligen allt. Jag har varit här sedan jag lämnade skolan och det kommer att bli svårt eftersom det här är allt jag någonsin har känt till. Att lämna, du måste göra det någon gång och jag tror att jag är redo för det nu.

”Sir Alex har betytt allt för mig och alla andra spelare han har haft. Han är en enastående person. Han försöker göra sina spelare, inte bara till bra spelare utan riktiga människor också och han har lyckats göra det med alla spelare han har haft här.”

Robin van Persie

Om Ferguson och Scholes är vana vinnare så är ligatiteln något nytt och exotiskt för Robin van Persie:

”Alla är så glada. Det är bara otroligt. Titeln är för fansen, spelarna, ledarna. Den saken jag verkligen gillar är att det har gjort så många människor så glada. Du ser ungar, bebisar, kvinnor, män, alla sorters människor som är så glada och jag är väldigt nöjd att se det.

”Medaljen har inte lämnat min nacke sedan igår, den har varit här hela natten. Bucklan är en tung buckla och det är fantastiskt att vinna den till slut.

”Det har varit riktigt bra att anpassa mig. Pojkarna har varit riktigt, riktigt snälla mot mig från den första dagen. Jag har upptäckt att de vill dela framgången och jag är likadan. Jag vill ha framgång men jag vill att alla ska spela sin del i det, vilket de gjorde.

”Grabbarna har ett fantastiskt gnabb, de är bra grabbar, roliga grabbar. Vi skämtar en hel del men när vi måste jobba gör vi det. Vi tränar hårt och vi spelar också hårt så förhoppningsvis kommer det att komma många fler titlar. Jag är säker på att det kommer att hända med det här laget.

”Vi har massor av stora karaktärer. Det är vad jag gillar med det här laget. Alla är sin egen karaktär, alla adderar till laget. Att bli mästare i slutändan, varje liten sak hjälper.

”Att ha kunnat arbeta med Sir Alex i ett år, det har varit ett massivt år. Det har varit ett otroligt år som jag aldrig kommer att glömma. Han är en otrolig manager, kanske den bästa någonsin. Men han är en ännu bättre person. Jag är verkligen ärad att ha fått arbeta med honom.”

Ryan Giggs

”Idag är bara briljant. Givetvis ger det oss en chans att dela vår fantastiska prestation med fansen och har kommit hit i tusental, det är en makalös atmosfär. Det har varit blandade känslor med nyheterna om att managern lämnar. Det har varit hårt, det har varit tufft, framför allt för spelarna som har känt honom en lång tid. Men jag glad och belåten att vi kunde sluta säsongen på ett bra sätt genom att vinna ligan i hans sista säsong.”

Michael Carrick

”Det är otroligt. Jag har dragits med och jag har nästan ramlat av [bussen] tre gånger. Uppslutningen är bara fantastisk, hela helgen har varit fantastisk efter en konstig vecka. Den här helgen har varit otrolig. Givetvis firar vi att ha vunnit ligan men då med Scholesy och managern som slutar, är det ett passande avsked för speciella människor.”

Jonny Evans

”Att Sir Alex lämnar är känslosamt för alla. Jag tror inte att det verkligen kommer att sjunka in, vi har antagligen tagit det för givet eftersom vi fortfarande jobbar med honom under nästa vecka eller så, men jag tror att den sista dagen, när vi vet att han inte kommer att vara ansvarig längre, kommer att vara känslosam.”


Källa: MUTV Via: Manutd.com, Skysports.com