Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Michael the Machine


I kväll får vi veta vem som framröstats som säsongens bäste spelare i United. Hade vi bott i Norge hade vi fått se den på Viasat, men nu får vi jaga stream i stället.
Men ärligt talat bor jag hellre i Sverige och letar stream än bor i Norge och får det serverat.
Som jag tidigare skrivit så är det fem lirare som sticker ut under 12/13:
1) Carrick.
Given. Hade en fantastiskt fin säsong även 2011/2012 men har lyckats toppa den. Alltid (!) topp 3 bland Uniteds spelare i varje match han spelar, som en maskin: Ta bollen, passa bollen till medspelare i offensivare läge, få bollen passa bollen till medspelare i offensivare läge. Enkelt, men svårt.
I alla fall i dagens trupp. Han lär faktiskt kunna få en fin löneförhöjning på fotbollsålderns höst när han kritar på en förlängning i sommar.
Och nu har han dessutom letat sig in på twitter.
2) Van Persie.
Så klart. Om Carrick toppade sin fjolårssäsong så gjorde väl inte RvP det. Men det är sällan jag sett en Unitedspelare vara så komplett som han är. Oerhört spänd på om han kan toppa den här säsongen nästa och inte gå igenom en så långt måltorka igen.
3) Rio.
En av hans allra främsta säsonger i Unitedtröjan – dock inte den främsta, som Vida påpekade häromdagen – blir än mer imponerande när vi dels tänker på att han blir 35 och dels tar med hans återkommande skadeproblem i beräkningen.
Hoppas verkligen att han skriver på för ett år till, vi vill inte förlora 400+-matcher on top of Scholes och Fergie.
Han bekräftade i alla fall i dag, i och med sitt avhopp från landslaget, att han fortsätter spela.
4) De Gea.
Utdömd i princip från dag 1 av värdelösa vindflöjeljournalister i England. Stöttad från dag 1 av Unitedfans. Och så vips så är han ligans bästa enligt medspelarna.
5) Rafael.
Utvecklats till en av ligans bästa på sin position och är given när det vankas stormatcher. Ytterst märkligt att Brasilien nobbar honom inför sommarens Confederations Cup. Det kan knappast vara av hänsyn till att han lirade OS förra året. Han är ju bara 23 bast. Vi får hoppas att han är given till nästa sommars VM.
 
… och de här måste upp ett snäpp till i höst:
1) Ashley Young.
2) Antonio Valencia.
3) Tom Cleverley.