Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Den sista presskonferensen

Sir Alex Ferguson höll på fredagen sin sista presskonferens som Unitedmanager. Ligan är redan avgjord och den sista matchen, mot West Brom, handlar enbart om att sluta på bästa möjliga sätt. Ferguson vill dock avsluta med en seger men väljer också att tänka på lagets framtid.

Presskonferensen började med att tidernas bästa manager välkomnades med en stående ovation av de närvarande journalisterna. Ferguson fick en gåva i form av en fin flaska vin och tarvlig tårta i form av en hårtork. Fergie var på bra humör och förklarade skämtsamt – men förmodligen med viss sanning – att han kommer att ge Moyes den svarta listan på journalister.

Lindegaard i mål, Evans och Jones som mittbackar

Fergie inledde presskonferensen med att konstatera att han har haft en otrolig karriär men fokuserade sedan på söndagens match som han är desperat att vinna. Trots det säger Ferguson att han kommer att satsa på ett ungt lag:

”Så, min sista match. Gud. 1500 matcher. Ganska otroligt.

”Det kunde inte vara svårare än att åka till West Brom, som jag tycker har gjort det fantastiskt, ett bra, starkt lag. Alla lag vill vinna sin sista hemmamatch, jag tror att det är en livsfakta men jag vill också vinna ännu mer än förra veckan.

”Jag har inga skadeproblem [Young, Smalling och Powell missar emellertid matchen p.g.a. skador och Fletcher är som bekant sjuk, red. anm.]. Jag kommer att göra några ändringar. Kanske får några yngre spelare spela.

”Anders kommer att stå i mål. Jag sa till Anders: ’Du kommer definitivt stå i två av de sista matcherna för att få dina tio matcher [för en ligatitel]. Premier League har ändrat den regeln nu men jag kommer att stå vid mitt ord och han kommer att vakta målet.

”Jag har inte Rafael [avstängd, red. anm.] så jag måste fatta ett beslut om högerbacken. Jag vill spela Jones och Evans som mittbackar, de kan vara framtiden. Rio och Vidic får nöja sig med en plats på bänken. För att skydda deras ålder. Jag ser fram emot det. Det kommer att bli fantastiskt.”

Vad gäller Smalling och Powell bekräftade Ferguson ikväll för MUTV att de båda har opererats.

Årets parad bättre än 1999

United har haft en bra vecka. I söndags höjde man bucklan efter ligatitel nummer 20 efter segern mot Swansea. I måndags genomförde laget en episk bussparad genom Manchester och i onsdags var det Uniteds årliga prisceremoni där klubbens bästa spelare ärades.

”Det har varit en fantastisk vecka,” sa Ferguson. ”Jag har blivit överväldigad. Söndag var otrolig och, vad gäller paraden i måndags, jag trodde trodde inte att ’99 kunde slås. Men, den här gången, att se alla människor på byggnadsställningarna var otroligt. Jag tycker att det var bättre än ’99.

”Minnena är alla där efter 26 år i United. Hela alltet. Dagen jag kom hit var ett privilegium. Dagen jag lämnar känner jag mig hedrad.”

Att Fergie nu slutar betyder emellertid inte att han kommer att ligga sysslolös på soffan:

”Jag har inte tänkt på hur livet kommer att bli. Jag är driven att ta andra utmaningar på rätt sätt. Jag har mötet med tränarföreningen på måndag och sedan åker jag till Newmarket [där Englands största hästsportanläggning finns, red. anm.] i två dagar på tisdag och onsdag. Jag åker på semester den 4 juni och Derbyt [hästar igen, red. anm.]. Jag kommer att ha min semester i en månad och sedan operationen och sedan startar säsongen. Jag kommer att vara alright.”


Källor: Manutd.com, Guardian.co.uk