Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Den sista presskonferensen, del 2

På den delen av fredagens presskonferens som har varit skyddad för publicering pratade Sir Alex Ferguson om David Beckham, David Moyes, Wayne Rooney och Roberto Mancini.

”Han har haft en fantastisk karriär, David [Beckham], och det är enastående hur han ur varje möjlig vinkel har återskapat sig själv,” sa Ferguson. ”När han åkte till America trodde många att det var slutet på hans karriär men han kom tillbaka och spelade för England, Milan och PSG.

”Den saken han alltid hade var fantastisk kondition. Som en ung pojke hade han den bästa konditionen i klubben. Alla siffror i form av uthållighet som vi brukade göra, han var alltid före alla andra.”

Moyes kommer till en enorm klubb

”David [Moyes] kommer snart att inse hur enorm den här klubben är, det globala varumärket och antalet sponsorer vi har och saker som det. Även om jag tror att han inser det redan.. Han måste bara passa in i det. Jag tror inte att det kommer att bli något problem och det viktigaste är laget. Prioriteten är alltid fotbollslaget. Utan fotbollslaget skulle de inte ha alla sponsorerna. Alla vet det här, det är ingen tvekan om det.

”Han har en bra uppsättning av spelare och han kommer att vilja addera spelare till det själv är jag säker på. Han kommer att ha sina egna idéer, vilket är bra. Han kommer att vara ok.”

Ferguson påpekar att många har varit aktuella för att ta över efter honom genom åren:

”Folk brukade säga till mig ’tror du att han kommer att bli manager’ eller ’tror du att han kommer att träna United en dag’ om spelare som inte ens har det jobbet nu. Fotbollen är den typen av industri.

”När du bedömer jobbet här måste du hitta någon som har långsiktigheten och erfarenheten över en lång period att vara manager för den här klubben. Och det är därför David var över alla andra. Jag hoppas [att Moyes kommer att stanna länge i United]. Det är den klubben du kan göra det i. De har visat stor lojalitet till sina managers.”

Giggs, Scholes och Butt i tränarstaben

Ferguson berättade också, utan att gå in på några detaljer, att det sedan länge är klart att Ryan Giggs, Paul Scholes och Nicky Butt kommer att vara involverade i tränarstaben:

”Det har redan blivit bestämt för ett tag sedan. Planeringen har varit på plats för en lång tid att ha Scholes, Giggs och Nicky Butt som en del av tränarstrukturen här.”

Rooneys framtid

När det gäller Wayne Rooneys framtid så har Ferguson redan lämnat över ansvaret till Moyes:

”Jag har inte pratat med David om det. Jag är säker på att han kommer att adressera det när han kommer hit. Jag har ingen aning [om varför Rooney vill lämna]. Det är inte min avdelning. Jag är inte längre intresserad i det. David kommer att hantera det och han vill med rätta hantera det. Jag är nöjd med det.”

Otroligt att Mancini fick sparken

Ferguson är nästan alltid upprörd när en manager får sparken och tycker inte att det var rätt att Mancini tvingades lämna Manchester city:

”Det är ganska otroligt. Han har vunnit FA-cupen, varit i finalen, tvåa i ligan och vunnit ligan och det skulle inte vara tillräckligt bra? Jag var överraskad, men faktiskt nej, du kan inte säga att du är överraskad, inte med några av ägarna idag. Du kan inte bli överraskad men jag tycker fortfarande inte att det var rätt.

”Jag var med Liverpools ordförande på vår reservlagsmatch häromkvällen och han sa åt mig att Brendan Rodgers, som inte har haft jobbet i ett år, är på 30:e plats över de managers i landet som har haft jobbet längst. Det är otroligt.”


Källor: Manutd.com, Telegraph.co.uk