Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Phelan och Steele lämnar United

Manchester United bekräftade idag att assisterande managern Mike Phelan och målvaktstränaren Eric Steele lämnar klubben.

Beslutet verkar primärt ha tagits av den nya managern David Moyes, som förstås vill bygga upp sin egen ledarstab. Att Phelan får lämna United kommer inte som någon större överraskning, det har spekulerats i det enda sedan det stod klart att Sir Alex Ferguson slutar som manager. Däremot är det en större överraskning av målvaktstränaren Steele får lämna. Steele anses ha stor del i David de Geas fina utveckling.

Framtiden för tränaren Rene Meulensteen är fortsatt oviss. Meulensteen har nyligen förklarat att hans kontrakt hängde på att Ferguson var manager. Det förefaller vara troligt att Phelan och Steele hade liknande kontrakt.

Mycket tyder på att Moyes kommer att ta med sig Chris Woods från Everton för målvaktstränarposten. Positionen som assisterande manager verkar vara mer öppen men Phil Neville är ett namn som har nämnts.

Mike Phelan gjorde totalt 146 matcher (3 mål) för United 1989-94. Efter att initialt ha varit given i laget fick han mot slutet sparsamt med speltid. Efter spelarkarriären inledde han en tränarkarriär och anslöt till United som a-lagstränare 2001. Han utnämndes sedan till assisterande manager 2008 då Carlos Queiroz lämnade United och Phelan har haft den rollen sedan dess.

Eric Steele anslöt till United 2008 då Tony Coton tvingades avsluta sin karriär som målvaktstränare p.g.a. skada.

David Moyes sa: ”Jag skulle offentligt vilja framföra klubbens tack för allt som Mike och Eric har gjort. Jag kommer att försöka anställa mina egna medlemmar i ledarstaben vid något tillfälle i framtiden, jag vill emellertid ta det här tillfället i akt att ge dem våra lyckönskningar för deras framtida karriärer.”

Ed Woodward, som i sommar tillträder som VD, sa: ”Jag skulle vilja tacka Eric och Mick för det enorma bidrag som de har gjort för Manchester Uniteds framgångar under deras tid här. Deras professionalism, kunnande och arbetsamhet har varit till deras heder. De är fotbollsmän i högsta klass och alla här önskar de väl för en lång och framgångsrik karriär i sporten.”


Källa: Manutd.com