Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Varela skrev på för fem år

Den uruguayanska högerbacken Guillermo Varela har fullbordat sin övergång till Manchester United. Varela, som är 20 år gammal, skrev på tisdagen på ett femårskontrakt med United.

Guillermo Varela

Född: 24 mars 1993 i Montevideo (Uruguay)
Längd/vikt: 171 cm/69 kg
Position: Högerback
Till United: 2013-06-10 från Penarol
Karriär: Penarol (2010-2013), Manchester United (2013-)

Varela provtränade med United, enbart med a-laget, i maj och imponerade då så pass mycket att han alltså värvades till klubben. Vi får en första chans att se honom i aktion då han senare i sommar ska representera Uruguay i U20-VM. Därefter ansluter han till United och det återstår att se om han tar plats i a-lagstruppen eller om han i huvudsak kommer att spela med U21-laget.

Varela sa: ”Jag är väldigt glad att vara en del av den här klubben, ett av de bästa lagen i världen. Som alla i världen vet är det här en enorm klubb som har vunnit allt och jag hoppas verkligen att det ska fortsätta. Jag har väldig tur att det finns några spansktalande här. Det kommer definitivt att hjälpa mig att finna mig till rätta.”

Guillermo Varela beskrivs som en aggressiv och ganska snabb högerback som har styrkan i det defensiva arbetet. Han är stark, uthållig och kliver gärna in i dueller. Något överraskande för en ung högerback anno 2013 anses han framför allt behöva arbeta på sitt offensiva spel.

En sak som undertecknad tycker är intressant är huruvida Varela kommer att räknas som David Moyes första nyförvärv. Moyes anställning börjar trots allt formellt först den 1 juli. Det blir något att bita i för framtida quizmakare. I ungefär samma ämne skulle man ju kunna räkna vem som helst i trion Alexander Buttner, Angelo Henriquez och Wilfried Zaha som Sir Alex Fergusons sista nyförvärv.


Källa: Manutd.com