Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Chicharito tvåmålsskytt, U20-VM igång

Chicharito sköt två mål när Mexiko besegrade Japan i lagens sista match i turneringen. Samtidigt har U20-VM inletts, en turnering där United totalt har fem representanter.

Confederations Cup (i Brasilien)

 • 15/6 Brasilien-Japan 3-0
 • Kagawa (90 min)

 • 16/6 Italien-Mexiko 2-1
 • Hernandez (90 min, 1 mål)

 • 19/6 Brasilien-Mexiko 2-0
 • Hernandez (90 min)

 • 19/6 Italien-Japan 4-3
 • Kagawa (90 min, 1 mål)

 • 22/6 Japan-Mexiko 1-2
 • Kagawa (90 min), Hernandez (90 min, 2 mål)

U20-VM (i Turkiet)

 • Chile: Angelo Henriquez
 • England (26/6), Irak (29/6)

 • England: Sam Johnstone, Tom Thorpe, Larnell Cole
 • Chile (26/6), Egypten (29/6)

 • Uruguay: Guillermo Varela
 • Nya Zeeland (26/6), Uzbekistan (29/6)

 • 16/6: England-Uruguay (träning) 3-0
 • Johnstone (inbytt 60 min), Thorpe (78 min), Cole (45 min), Varela (78 min)

 • 23/6: Chile-Egypten 2-1
 • Henriquez (58 min)

 • 23/6: England-Irak 2-2
 • Johnstone (90 min), Cole (avbytare), Thorpe (avbytare)

 • 23/6: Uruguay-Kroatien 0-1
 • Varela (90 min, varnad)

Det var redan innan den avslutande gruppspelsmatchen klart att både Mexiko och Japan skulle få lämna turneringen, bara äran på spel med andra ord. Efter en mållös första halvlek kom den andra halvleken att tillhöra Javier Hernandez. Chicharito nickade dubbelt till 1-0 och 2-0. Japan reducerade förvisso men Mexiko skulle vinna med 2-1.

Chicharito kan dock vara aningen bitter över att det bara blev två mål sedan han missat en straff, som han ordnade själv, på övertid och därefter ha skjutit returen ribba ut. Chicharito två mål mot Japan gör ändå att han nu tillsammans med Carlos Hermosillo och Luiz Hernandez delar tredjeplatsen som Mexikos mesta målskytt någonsin med 35 mål. Jared Borgetti toppar listan med 46 mål, en siffra som Chicharito snart kommer att passera om han fortsätter att göra landslagsmål i samma takt.

Samtidigt har U20-VM i Turkiet inletts. United har fem representanter i turneringen, Sam Johnstone, Tom Thorpe och Larnell Cole i England, Guillermo Varela i Uruguay och, vilket jag tidigare har missat att rapporterat om, Angelo Henriquez i Chile. Unitedkvintetten fick dock en tämligen dålig start på turneringen, även om Henriquez Chile i alla fall inkasserade en seger.

Börjar vi med Henriquez så var nog denne ändå tämligen missnöjd med sin inledningsmatch i turneringen där Chile vann med 2-1 mot Egypten. Henriquez fick till en början nöja sig med en kantroll i startelvan och blev sedan utbytt innan timmen var spelad. Knappast godkänt för en spelare som redan har debuterat i a-landslaget.

För Guillermo Varela och Uruguay blev det förlust med 1-0 i VM-premiären mot Kroatien. Varela kan åtminstone trösta sig med att han spelade hela matchen som högerback.

I det engelska laget fick varken Larnell Cole eller Tom Thorpe någon speltid mot Irak men Sam Johnstone vaktade det engelska målet. England såg ut att gå mot en säker seger med ett mål precis innan halvtid och ett mål precis efter. Med kvarten kvar skulle dock Irak reducera sedan Johnstone fällt en anfallare i straffområdet och sedan inte kunde rädda straffen. Johnstone ska möjligen vara tacksam att domaren bara tog fram det gula kortet. Irak skulle sedan kvittera på övertid efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Nu har lagen ändå goda möjligheter att gå vidare från gruppspelet, det är nämligen så att 16 av 24 lag i turneringen går vidare till slutspel.


Källor: Manutd.com, Fifa.com, Wikipedia