Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Läjton och allt


Leighton Baines slog igenom i Wigan och tog nästa naturliga kliv i karriären när han skrev på för Everton. Han är nu lätt Englands bäste/näst bäste vänsterback tillsammans med den vedervärdige ex-maken till Cheryl Cole.
Baines är dock ingen superstar. Det är svårt att bli det som vänsterback och det är svårt att bli det som vänsterback i Everton.
Det har dröjt någon månad, men nu ska United alltså ha gjort det helt naturliga och bjudit på grabben igen. Det är inte första gången det snackas om United och Baines i samma mening. Det här har pågått i flera år, framförallt sedan Patrice Evra passerat zenit dramatiskt och fort. Men det var även på gång redan 2007, innan han drog till Liverpool.
Evra har spottat upp sig på ett hyfsat imponerande sätt och är bara 32 bast, vilket inte är någon ålder för en vänsterspringare. Minns att Pats företrädare, kvalitetsmässigt, Denis Irwin hängde i på toppnivå tills han var 36.
Leighton Baines är ingen tonåring han heller, men har trots allt 3,5 år upp till fransmannen. Det är hyfsat mycket.
Och ska han till slut flytta, ta nästa steg och prova sina krafter på den ultimata scenen så är det den här sommaren det ska ske. Baines är ju egentligen en klassisk Unitedspelare och påminner en hel del om just Irwin; kör sitt race, alltid minst en 6 i varje match, fasta situationer ur den högre skolan och ingen skandalpojke utanför planen.
Jag har svårt att se United ta ett nej igen.
Då finns det nog en och annan som kan få frågan annars.
Som en tonåring på riktigt.
Och Luke Shaw verkar mer som ett Unitedalternativ. Southamptons jättetalang blir 18 bast i juli och han har till skillnad från både Evra och Baines uppemot 15 år kvar av karriären.
Men i nuläget är jag nöjd bara vi värvar någon som kan toppa Guillermo. Och det ska väl inte vara omöjligt, va?
* Som väntat gick Rene Meulensteen också från klubben. Det är verkligen omsättning i kulisserna på Carrington och det är bara att be att Moyes har fingerspitzengefühl och vet vad han gör på personal-transfermarknaden också.
* Everton sa förstås nej till första budet på Läjton, det är så det går till här i världen, och påstod att grabben inte är till salu.
Det är klart att han är.
Men frågan är hur mycket Glazyrerna vill pynta för någon utan andrahandsvärde. Uppemot £20 mille – med bonusar – är lite väl saftigt.