Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nu är David Moyes manager för Manchester United

Juni blev så juli och idag tillträder David Moyes officiellt på posten som manager för Manchester United. Det mesta tyder på att han kommer att hålla sin första presskonferens på fredag.

David Moyes

Fullständigt namn: David William Moyes
Född: Den 25 april 1963 i Glasgow, Skottland
Klubbar som spelare: Celtic (1980-83), Cambridge United (1983-85), Bristol City (1985-87), Shrewsbury Town (1987-90), Dunfermline Athletic (1990-93), Hamilton Academical (1993), Preston North End (1993-99)
Klubbar som manager: Preston North End (1998-2002), Everton (2002-2013), Manchester United (2013-)

Moyes anländer på jobbet idag och lär få inleda med administrativa uppgifter samt möte med de tränare som fortfarande finns kvar i klubben och övriga personer runt a-laget. Spelarna – med undantag för Chicharito, De Gea, Kagawa och Zaha som varit på landslagsuppdrag – anländer på tisdag och onsdag och Moyes första riktiga träning blir således på onsdag. Därefter väntar av allt att döma en presskonferens på fredag (men detta är inte bekräftat), då vi förhoppningsvis kommer att få en del svar på vad Moyes har för tankar. Den 10 juli åker så United till Asien för att inleda sommarens turné, den första matchen spelas lördagen den 13 juli.

Det vi först kommer att märka av Moyes, som enligt uppgift ville behålla Rene Meulensteen i ledarstaben, är förmodligen att han plockar in några tränare till ledarstaben. Han ska också förhandla med Wayne Rooney om dennes framtid i klubben.

Moyes kommer förmodligen att använda den närmaste framtiden för att bekanta sig med sina spelare. Han kommer mest troligt att hålla personliga möten med samtliga spelare, något som lär påbörjas redan i veckan men avslutas först under sommarens turné. Rimligtvis leder det till att några spelare lämnar klubben.

Moyes ska förstås också plocka in några nya spelare, men det kanske inte sker riktigt så snabbt som vi som supportrar hoppas. Det skulle dock vara fördelaktigt att ha med de nya spelarna på turnén. United har faktiskt inte gjort en enda värvning i juli månad sedan 2009 då Mame Biram Diouf värvades från Molde. Flera värvningar har dock genomförts innan juli och den framförhållningen har ju Moyes inte haft möjligheten att ha.

Ny på jobbet är inte Ed Woodward men idag tar han formellt över David Gills arbetsuppgifter, vilket betyder att han blir Moyes chef.


Källor: Guardian.co.uk, United.no