Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Class of 2013


Den här veckan har det rullat igång och det är åter lika mycket nyheter som omgärdar United som det bör göra. Varje vecka. Det är alltid lika märkligt när det går flera dagar i rad, ibland en hel VECKA, innan det kommer ut någonting matnyttigt överhuvudtaget från OT.
Men nu är det alltså igång.
Och i går formligen sprudlade det av coola news från världens vackraste före detta industristad.
Den mest
Det innebär att United nu har Giggs, PNeville och Butt i staben.
Redan samma dag som Fergie avgick drog ryktena igång att Moyes skulle ta med sig Neville från Everton och när det i går blev verklighet är det bara att tacka och ta emot. Nu vet ju inte jag, eller särskilt många andra fans, exakt hur skicklig Philip är på att coacha spelare han haft som lagkamrater. Men det är bara fyra spelare kvar i klubben sedan hans playing days: Rio, Rooney, Giggs och (Fletcher). Med Giggs som kollega och Rooney på väg bort är det egentligen bara Rio som ska ta order från den yngre Neville-pojken.
Men oavsett vilket är det fantastiskt att ha en sån som han så långt upp i hierarkin. Ett fan, en kille som kan klubben utan och innan och vet vad historien betyder för Manchester United.
”When I retired from football, I knew that I wanted to continue in the game; it’s something that I have been preparing for over the last few years. So when David called to give me this opportunity, I couldn’t resist. I gave my all when I played for Everton but it is no secret that this club is in my heart. I’ve really enjoyed working with David and his staff as a player and I think that, together with Ryan, we can make a real contribution to Manchester United.”
Ännu skönare, och ännu mer väntat, är att Giggs också tagit klivet upp till coachlivet. Det här bör rimligen betyda att han dessutom spelare ännu mindre den kommande säsongen. Den senaste startade han 19 matcher – jag kan tänka mig typ en halvering av det.
* Giggsy har nu inte bara PNeville som arbetskollega utan han ska även dra igång en hotellverksamhet med broder GNeville.
Giggs:
“We have lived and breathed every element of this for a considerable time now and have been involved in every detail, every step of the way. We’ve stayed in lots of hotels as footballers and often felt that we could do a better job.”
Bättre förutsättningar att smyga in fruntimmer på rummen, kanske?
* Dagens Thiago:
Spanska Sport är tydligt irriterade på att situationen fortfarande inte är löst. På gränsen till förbannade. Kör Google translate om ni är intresserade.
* Tyvärr får vi inte se Alex del Piero när United möter Sydney. Tråkigt då Pinturicchio är en stor Unitedvän.
OCH INGEN IVANHOE HELLER!
Apropå försäsongsturné så hoppas vi givetvis att Adnan Januzaj är en av ungdomarna som får chansen att åka med och hänga med superstjärnorna. Lite oroväckande dock att han inte skrivit på något nytt kontrakt, han heller.
Och som Andy Mitten skriver, både Januzaj och Angelo är två spännande framtidsnamn, men som så ofta blir det någon annanstans än i Manchester Uniteds tröja som de får den mesta av sin speltid.
* Fergie nöjer sig så klart inte med att bara hänga på läktaren med mamma Murray utan är givetvis inne i omklädningsrummet och tipsar Andy om hur han ska göra för att vinna Wimbledon.
Klass.
* Fick plötsligt feeling för att vi kan släppa Nemanja gratis nästa sommar.
Vet inte varför, men det bara slog mig. Förhoppningsvis sitter han i stället med ett nypåskrivet kontrakt bredvid Moyes i kväll.
Apropå Moyes i kväll så har Viasat efter bara några månader valt att ta bort Sky Sports News HD. Tackar. Verkligen.
Det här avtalet höll alltså i fyra månader.
Well, det blir till att jaga stream. Det här nämligen en presskonferens vi inte har råd att missa.