Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Not for sale? Bah!

 1. Transfer news. Baines, Ronaldo, Thiago etc.
 2. Transfer news ut – drar Nani och Ando?
 3. Rooney så klart.
 4. Vad ska han och Alexander ha för förhållande?

Det var några av frågorna jag ville ha svar på när David Moyes genomförde sin första presskonferens som manager.
Vi kan väl bara bocka av trean och fyran då Moyes påstod att han aldrig pratar om spelare under kontrakt i andra klubbar. I alla fall inte i transferärenden.
Han blev hyfsat hårt ansatt om Wayne Rooney och gled undan väldigt många gånger på den centrala frågan under presskonferensen. Att han inte är till salu betyder förstås inte att han stannar. Och när Moyes flera gånger fick frågan om Rooney uttryckligen hade sagt att han vill stanna svarade inte Moyes.
Vilket förstås betyder att Roo inte sagt att han vill vara kvar. Att han ”tränar fantastiskt” ger jag fullkomligt fan i. Det utgår jag ifrån att alla Unitedspelare alltid gör.
Men att Moyes skulle undvika och go all politician är förstås den enda väg han kan gå när det handlar om Wayne. Samtidigt smörjde han ju den gamle Scousern med sitt snack om Sir Bobbys målrekord. Men det rekordet ger jag numera blanka fan i. Jag ser hellre att Javier mosar det i framtiden i stället.
Status quo mellan United och Rooney således.
Det framtida förhållandet med Sir Alex blir ungefär som väntat, han har redan ringt SAF ”två-tre gånger och bett om råd”, och hans berättelse om hur han fick jobbet var magnifik. Enligt Moyes blev han uppringd av Fergie som bjöd hem honom utan att berätta varför. När han väl kom dit berättade Alex att han skulle sluta.
“He told me he’s retiring. I said “when?” and he said “next week. And you’re the next Manchester United manager. The blood drained from my face. I was really shocked but incredibly thrilled. Within half an hour, he was talking about the squad, players and the staff.”
Briljant.
Andra noteringar:

 • Vidic kryptiska uttalande om Rooney: ”He is in his best shape in five years”. What?
 • Nani, Smalling och Young är tveksamma till turnén på grund av rehab. Nani går all in för sin Michael Jackson-look och har tydligen opererat näsan.
 • Vidic kallade Moyes för ”David” och refererade till Sir Alex som ”the manager”. Old habits.
 • Moyes kunde ha gett fan i att flera gånger ösa beröm över Glazyrerna. En gång kan jag motvilligt acceptera, men vad fanken: ”The Glazers have been fantastic” blabla.
 • Giggs var alltså tredjevalet som coach då Moyes erbjöd jobbet till både Scholes och Rene först.
 • Ingen journalist nämnde Thiago eller Leighton. Enda gången Baines vidrördes var när Moyes fick frågan om han inte skulle återvända till Everton och köpa spelare enligt något slags gentlemannaöverenskommelse med Bill Kenwright. Någon sådan finns inte.
 • ”We’re always looking to buy the best YOUNG players” sa han dock. Och anspelade på Thiago?
 • Han pratade om sig själv i tredje person en gång. Märkligt.
 • Inte ett ord om spelare som ska säljas heller. Kanske inte så egendomligt, men vad fanken. Fortfarande bara Varela in och Scholes ut? Det lät inte heller så uppmuntrande när han fick frågan om han skulle klara av några affärer innan turnén (tveksamt) och om han skulle använda sig av hela transferfönstret (möjligt).
 • Imponerande, verkligen, att han mindes att det heter Aon training center. Men det är klart att det är lättare för en nykomling.

Gamle Dave gjorde som helhet ett nervöst (till en början i alla fall och det hade varje person i detta universum varit i samma position), professionellt och sympatiskt intryck.
Let the season begin!