Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förlängd semester för Van Persie

Robin van Persie har fått förlängd semester av Manchester United. Detta på grund av att han var på turné i Asien med det holländska landslaget efter att klubblagssäsongen tog slut i maj. Van Persie väntas nu ansluta till truppen i Australien. Även målvakten David de Gea förväntas ansluta till truppen i Australien. Samtidigt förefaller det nu vara uteslutet att Wilfried Zaha ska lånas ut den här säsongen.

United ska spela totalt fem matcher under turnén i Asien och Australien. Avresa för den första matchen, då United möter All Star XI i Bangkok på lördag (avspark 15.00), är redan imorgon. Då saknas alltså Van Persie och De Gea som alltså har fått förlängd semester. Därefter följer en resa till Australien och match först en vecka senare, då alltså även Van Persie och De Gea ska vara på plats.

Efter Australien blir det resa till Japan och då ansluter Shinji Kagawa till truppen. Javier Hernandez har fått ytterligare förlängd semester och väntas möta truppen först då man återvänder till Europa i slutet av juli. Ashley Young, Chris Smalling och Nani finns på skadelistan och är osäkra inför turnén. Exakt vilka spelare som reser på turnén meddelas imorgon, då vi även får kännedom om vilka ungdomar som får följa med på turnén.

Anledningen till att Van Persie får förlängd semester är att han var Asien i juni och spelade ett par landskamper. Att De Gea fått förlängd semester beror på dennes medverkan i U21-EM, där hans Spanien blev mästare.

Inget lån för Wilfried Zaha

Nyförvärvet Wilfried Zaha rapporterade till Carrington för sin första träning med Manchester United igår. Han fick några dagars längre semester då han var involverad i U21-EM (dock inte lika länge som De Gea, England rök redan i gruppspelet).

När det gäller Zaha har det spekulerats i att han ska lånas ut tillbaka till Crystal Palace under säsongen. Detta tycks dock inte längre vara aktuellt sedan Palace manager Ian Holloway har uttryckt att han önskar att Zaha ska få en ordentlig chans att slå sig in i United:

”Låt oss vara fullständigt ärliga. Jag tycker att pojken är så intressant att han kommer att han en chans i Manchester United och jag kan se honom ta plats i deras a-lag. Jag tror inte ens för en minut att jag skulle överväga att fråga David Moyes [om jag får låna Zaha] just nu. Jag tycker inte att det är rättvist mot pojken. Han måste få en chans i Man United.”

Vi vet inte säkert men det skulle förvåna oerhört om Zaha inte följer med på turnén imorgon. Vi vet heller inte vilken nivå han håller men med tanke på hur Uniteds ytterspel såg ut förra säsongen är det en rimlig gissning att Zaha kommer att få åtskilliga chanser att spela – inga jämförelser i övrigt men något i stil med vad Cristiano Ronaldo (24 matcher från start/16 inhopp) eller Nani (26/15) gjorde under sina första säsonger i klubben är möjligt.


Källa: Telegraph.co.uk